Київ

Відновлення легендарної вулиці Вокзальної у Бучі коштувало майже 200 млн грн

1110 0
Буча залучила на відновлення 600 мільйонів гривень від українських та міжнародних партнерів.
Фото: GEM

Фото: GEM

Загальна сума прямих збитків в Бучанській громаді, завданих російською окупацією, за попередніми оцінками, становить понад 4,5 млрд грн. Про це на пресконференції розповів Бучанський міський голова Анатолій Федорук.

За його словами, на відбудову міста після окупації за минулий рік Буча залучила 600 мільйонів гривень від українських та міжнародних партнерів.

Як приклад Федорук навів легендарну нині вулицю Вокзальну, де відновлення 118 будинків коштувало майже 200 мільйонів гривень, 160 з яких — це місцевий та державний бюджети.

«Тож щиро вдячний усім партнерам з України та всього світу, хто допомагає нам відбудовувати наше місто. Ми зможемо зробити це тільки разом», — наголосив мер.

Він нагадав, що проект відбудови «Вулиця Вокзальна» відбувся в тому числі й завдяки американській організації Global Empowerment Mission за фінансовою підтримкою Howard G. Buffett Foundation. Реалізувати проєкт допомогли волонтери ГО Фонд «Якість Життя» із залученням генпідрядної організації «ВЕСПА ГРУП».

Як повідомлялося, до кінця весни 2023 року в Бучі відновлять 110 будинків на вулиці Вокзальній. 

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

 
«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!