Відновлення озера на Симоненка у Львові призупинили. Яка причина

5088 0
У районній адміністрацій призупинили фінансування проєкту.
Фото: ТВОЄ МІСТО/ОЗЕРО НА ВУЛ. СИМОНЕНКА

Фото: ТВОЄ МІСТО/ОЗЕРО НА ВУЛ. СИМОНЕНКА

У Львові на вулиці Симоненка призупинили реконструкцію та очистку озера.  Необхідність проведення робіт виникла через те, що водойма заросла рдесником. Проте наразі роботи не виконують через призупинення фінансування проєкту. Про це повідомили у Франківській РА на Гарячій лінії Львова.

«Оскільки роботи з виготовлення проектно-кошторисної документації ЛКП «Інститут просторового розвитку» не завершено, кошти виділені на благоустрій території біля водойми на вул. В. Симоненка-Кульпарківська були спрямовані на інші об’єкти, на які наявна проектна документація», – йдеться в повідомленні.

Окрім того, раніше йшлося про облаштування благоустрою біля озера на Симоненка. Як пояснили у Франківській РА, станом на сьогодні виготовлено та погоджено проектно-кошторисну документацію на це, проте проєктом не передбачено встановлення огородження на вказаній в зверненні ділянці. Після запровадження воєнного стану процедура тендерних закупівель ускладнена, у з'вязку з чим наразі не визначено підрядника для виконання робіт.

Кошти на очищення озера були передбачені в межах поточного ремонту. Загалом на проведення робіт з очистки необхідно близько 80 тисяч гривень. Такі очистки проводять щороку, оскільки у водоймі немає проточної води, а тому вона застоюється. 

Читайте також: Львів, де живуть черепашки. Чим унікальне озеро Стосика

Щодо громадського простору біля озера, який міськрада обіцяла облаштувати ще у 2020 році, заступниця голови Франківської РА зазначила, що роботи не починали через війну. Завершити роботи у Львові планували до кінця 2021 року. Станом на зараз є проєкт простору та візуалізація. Тоді у міськраді зазначали, що про проєкт з покращення благоустрою ішлося ще три роки тому. Тоді з такою ініціативою виступила група львівських архітекторів Puzanov Partners Landscapes. Для облаштування території біля будинку №20 на вул. Симоненка мали виділити 1,2 млн грн, але проєкт так і не почали реалізовувати.

Нагадаємо, що тут має з'явитись набережна, пляжна зона, прогулянкова доріжка, вуличні меблі та освітлення. Зокрема,  планували облаштувати літню сцену між озером і школою поряд.

 

________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!