Відновити втрачені водійські права можна онлайн

4178 0
Українці зможуть обміняти посвідчення водія та отримати його після втрати або крадіжки не виходячи з дому.
фото: silske.org

фото: silske.org

В Україні відтепер можна відновити втрачені водійські права онлайн. Для цього потрібно зробити онлайн-замовлення заміни посвідчення водія через електронний кабінет на сайті МВС. Про це йдеться на Фейсбуку Головного сервісного центру МВС.

Міністерство внутрішніх справ та Державна міграційна служба України презентували вчора, 5 лютого, онлайн замовлення заміни посвідчення водія через електронний кабінет водія. Тепер українці зможуть обміняти посвідчення водія та отримати його після втрати або крадіжки не виходячи з дому. Для цього достатньо мати власний електронний кабінет водія.

Читайте також: Українські водії зможуть оплачувати штрафи онлайн

У Міністерстві зазначають, що вхід до е-кабінету водія відбуватиметься за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП), який зручно отримати на чип своєї ID-картки, а також через Bank-id та Mobile-id.

За допомогою онлайн-сервісу водій може замовити обмін посвідчення водія в разі заміни персональних даних, отримати посвідчення водія замість втраченого, викраденого або зіпсованого, а також замінити посвідчення водія, виданого особі вперше, після закінчення строку його дії (за умови вчинення особою протягом двох років з дня видачі посвідчення водія не більше 2 адміністративних порушень ПДР).

Алгоритм отримання послуги:

  • після авторизації в ЕКВ особа подає заяву в електронній формі;
  • до заяви громадянин додає електронні копії документів, що підтверджують зміну персональних даних (за потреби), довідки з поліції (за потреби) і чинної медичної довідки форми 083/о;
  • заява підписується кваліфікованим електронним підписом (КЕП) особи.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!