Відому пам’ятку на Шевській перебудують і облаштують на даху тераси

3751 0
Йдеться про кам'яницю, де із 2014 року відкрився театр пива «Правда».
Фото: «Сайпрус Девелопмент»

Фото: «Сайпрус Девелопмент»

Пам’ятку архітектури місцевого значення на вулиці Шевській,1 дозволили реконструювати. Відповідне рішення про затвердження містобудівних умов та обмежень ПП «Сайпрус Девелопмент» надав сьогодні,11 грудня, виконавчий комітет Львова.

Як повідомив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев, тут мають зберегти граничну висоту, але простір трансформується. Це рішення, за його словами, пройшло історико-консультативну раду і отримало погодження управління охорони історичного середовища.

У рішенні йдеться про пристосування нежитлових приміщень, квартири № 3 і горища на вул. Шевській, 1 (пам’ятка архітектури місцевого значення, охоронний № 257) під адміністративну функцію.

Висотність будівлі після реконструкції не має перевищувати 29,76 м.

За даними платформи Youcontrol, кінцевим бенефіціарним власником ПП «Сайпрус Девелопмент» є КАМПЕРНО СЕРВІСЕЗ ЛІМІТИД, Гевара Саласар Крістіно із Панами, а уповноваженою особою є Зоряна Олійник. Розмір статутного капіталу підприємства станвоить 20 тисяч гривень.

Читайте також: На Шота Руставелі облаштують готель. Візуалізація

Нагадаємо, що колишній торговий дім Ціпперів був збудований у 1911-1912 роках. «Холдинг емоцій !Фест» облаштував у ній Театр пива «Правда» (2014), перебудувавши будівлю. Історична назва будівлі походить від прізвища власника ювеліра та годинникаря Абрагама Ціппера.

За даними Центру міської історії, у 1939 році тут був фірмовий магазин ювелірних виробів та годинників. У міжвоєнний період товарний дім отримав нову назву Trust. Після війни націоналізований будинок продовжував функціонувати як універмаг. З 2011 року тут проводили ремонтно-реставраційні роботи.

Станом на 2012 рік універмаг перебував у власності міста, а орендарем було АТ закритого типу «Львівський універмаг «На Ринку». У 2013 році його віддали під викуп, тоді розгорівся скандал з приводу його заниженої вартості.

Христина Гоголь

Візуалізація ФОП Володимир Безбородов

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!