Відпочинок біля води: ТОП-5 маловідомих пляжів України

21552 0
Хоча літо вже натякає на своє закінчення початком серпня, багато львів’ян ще планують встигнути трішки засмагнути і відпочити біля води. Пропонуємо 5 пляжів України, де поки мало людей, але чиста вода і красива природа.

Цього року відпочинок в Україні у тренді. Зрозуміло, що плани багатьох підкоригувала фінансова криза, але натомість у нас з’явилося бажання відкривати свою країну. Пропонуємо підбірку найкращих пляжів України, де можна недорого і весело відпочити всією сім’єю. Місця зі списку поки не дуже розкручені, тому натовпів відпочивальників тут немає.

Блакитні озера в селі Олешня Чернігівської області

Тут на вас чекає найчистіша вода і прохолода соснового лісу. Озера – їх чотири, площа найбільшого – 25 га – утворилися після затоплення кар’єрів, де добували кварцовий пісок. Водойми знаходяться в хвойному лісі, завдяки чому повітря тут вважається цілющим. Місце вже трохи облагороджене: можна відпочивати не тільки з наметами, але і в будиночках неподалік.

 

Озеро Віта в селі Нижній Студений Закарпатської області

Той щасливий випадок, коли в Карпатах є де купатися. Озеро знаходиться на території однойменної бази відпочинку в горах на висоті 800 м над рівнем моря (висота вважається ідеальною для здоров’я). Саме озеро дуже глибоке – місцями до 15 метрів. Але від нього зробили відведення і побудували два розкішних басейни: для дорослих і дитячий. Частина пляжу – пісок. І все це в лісі. До найближчого села 2 км.

 

Біле озеро біля села Рудка Рівненській області

Водойму називають озером молодості, адже у воді багато гліцерину, тож шкіра після купання стає дуже м’якою. Її навіть свого часу возили в бочках залізницею польським панночкам. Та й сьогодні вода в озері дуже чиста – проглядається на два метри,а  для водойми з піщаним дном це багато. На березі побудовані кілька пансіонатів і баз, але можна відпочивати і з наметами. Інфраструктура розвинена непогано – є де поїсти-потанцювати, працюють прокати човнів і катамаранів.

Читайте також: Куди поїхати на море в Україні. 6 місць

Бакотська затока біля Кам’янця-Подільського Хмельницької області

Притягує особливим мікрокліматом, красивими скелястими берегами і цілющими мінеральними джерелами. У Бакотській затоці багато сонця і практично немає вітру – через скелі, які оточують місцевість. Найвища скеля – Біла сягає 120 метрів! У ній за часів Київської Русі був вирубаний монастир, поруч з яким досі б’ють мінеральні джерела.

 

Бирючий острів в Азовському морі в Херсонській області

Знаходиться в самому кінці Федотової коси, яка розділяє Азовське море і Утлюцький лиман. Натовпи туристів на Бирючий острів поки не добралися, так що його багатокілометрові пляжі ще можна назвати безлюдними. Натомість тут можна побачити антилоп і оленів в Азово-Сиваському національному природному парку, а також побувати в незвичайній Школі вітрів і дізнатися, що таке кайтсерфінг.

Джерело: МАПА.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!