Відтепер державне й комунальне майно здаватимуть в оренду через інтернет

1721 0
Тепер його здаватимуть в оренду на відкритих аукціонах через систему «Prozorro.Продажі».
Фото: ZIB.COM.UA

Фото: ZIB.COM.UA

Верховна Рада змінила систему оренди державного і комунального майна. Тепер його здаватимуть в оренду на відкритих аукціонах через систему «Prozorro.Продажі». Про це повідомляють на сайті видання Лівий Берег.

Відповідний законопроєкт ухвалили сьогодні, 3 жовтня, у другому читанні і в цілому 263 народні депутати. Його мета – подолання корупції у цій сфері; збільшення доходів від оренди, що може скласти 20-25%; спрощення пошуку необхідного приміщення; прозорість контролю з боку громадськості.

Читайте також: В Україні закінчився мораторій на перевірку бізнесу

За словами співавторки законопроєкту Роксолани Підласої, велику кількість об'єктів у регіонах здають в оренду за непридатними цінами.

«У 11 областях органи місцевого самоврядування здають понад 40% площ за ціною – 1 гривня за квадратний метр. У Чернівецькій області – 74% площ держава здає за 1 гривню. Не знаю, благодійність це або корупція, але точно знаю, що підприємець, який орендує площі за тисячу гривень, не може конкурувати з тим, хто орендує за гривню», – каже вона.

Додамо, що станом на 1 липня 2019 року Фонд держмайна уклав понад 17 тисяч договорів оренди держмайна, і є ще 6 тисяч об'єктів, які можна здати в оренду. У місцевих органів влади немає єдиної статистичної інформації про фактичних орендарів і рівні орендні ставки, за якими комунальне майно передається у користування.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!