Відтепер передати право на користування авто можна через «Дію»

6055 0
Лише за кілька кліків можна буде поділитися документом зі своїм чоловіком чи дружиною.
Фото: Ukrinform

Фото: Ukrinform

Від 8 лютого в Україні стане доступною послуга «шеринг» техпаспорту для водіїв через застосунок «Дія». Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Телеграм-каналі.

«Запускаємо нову і зручну функцію для всіх водіїв – «шеринг» техпаспорта в додатку «Дія». Наприклад, ви зможете за кілька кліків поділитися документом зі своїм чоловіком чи дружиною»– написав він.

Читайте також: Що робити, якщо Дія не генерує сертифікат після бустера

Крім того, він додав, що ця послуга вже у бета-тесті. В «Дії» пояснюють, що ця послуга стане в пригоді, зважаючи на нові правила для водіїв та появу фото- та відеофіксації. Із належним користувачем відповідальність за порушення ПДР нестиме саме водій авто, а не власник.

Що потрібно для участі в бета-тесті:

  • паспорт у Дії – закордонний або ж ID-картка;
  • для власника: техпаспорт транспортного засобу, на якого буде призначено належного користувача;
  • для належного користувача: водійське посвідчення відповідної категорії.

 

Зазначимо, що заяву на належного користувача в Дії мають подавати дві людини – власник авто та водій, що хоче стати належним користувачем. Щоб зареєструватися на бета-тестування, потрібно залишити свої контактні дані за посиланням: https://team2.diia.gov.ua.

Читайте також: У додатку Дія з'явились бустерні Cоvid-сертифікати

Нагадаємо, що у додатку «Дії» вже можна завантажити сертифікат про щеплення від коронавірусної інфекції бустерною дозою. Термін дії сертифіката складатиме 270 днів з часу отримання бустерного щеплення. Документом можна користуватися як всередині України так і для перетину кордону інших держав. Але, щоб сертифікат був чинним для перетину кордону, має пройти 14 днів від моменту щеплення.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!