Відтепер українці зможуть обміняти лампочки у районних центрах

1148 0
Додали ще 1300 відділень «Укрпошти» у всіх областях.
Фото умовне

Фото умовне

«Укрпошта» розпочала другий етап обміну лампочку. Відтепер отримати нові LED-лампи можна і у відділеннях районних центрів. Обмін ламп тепер доступний ще у 1300 локаціях в усіх областях, окрім Дніпропетровської та Донецької. Про це повідомив генеральний директор компанії Ігор Смілянський.

«Дякую тим майже 300 тисячам українців, які вже долучилися до нашої енергозберігаючої ініціативи. За +- тиждень ми змогли організувати абсолютно новий, але, на мою думку, дуже важливий проєкт у 2200 відділень майже у всіх куточках нашої країни», – зазначив він.

На другому етапі планується обміняти до 6 млн ламп, які розподілять між містами районного значення. До кінця лютого скористатися послугою зможуть і мешканці віддалених сіл завдяки пересувним відділенням Укрпошти.

Читайте також: Скільки електроенергії можуть заощадити LED-лампи. Роз'яснення

Зазначимо, що керівник Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко у коментарі Tvoemisto.tv пояснив, що заміна ламп вплине не лише на збалансування енергосистеми, а й на платіжки споживачів, навантаження на мережі та кошти державного бюджету. За словами експерта, термін експлуатації LED-ламп в 5 чи 6 разів більший від терміну ламп старого зразка. Економія цих лампочок сягає 60%, залежно від виробника.  

Нагадаємо, що всього за тиждень з початку всеукраїнської програми, метою якої є зменшення навантаження на енергосистему через заміну ламп розжарювання на енергоощадні LED-лампи, українці вже обміняли перший мільйон ламп. Саме стільки нових енергоощадних ламп видали у відділеннях «Укрпошти» з 31 січня по 3 лютого.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!