«Його вивезли в росію, але це ще не підтверджено», – дружина командира полку «Азов»

1138 0
Йомвірно, Дениса Прокопенка вивезли в росію, однак інформацію не підтверджують.
Командир полку "Азов" Денис Прокопенко

Командир полку "Азов" Денис Прокопенко

Про вивезення командира полку «Азов» Дениса Прокопенка до росії повідомили російські засоби масової інформації, однак державні структури та Червоний Хрест цього не підтвердили. Про це в інтерв’ю «Суспільному» повідомила його дружина Катерина Прокопенко. 

«Я знаю лише, що його вивезли в росію і взагалі це ще не підтверджено. Щодо місця перебування Дениса я дізналась через російські ЗМІ. Держструктури мені остаточно не підтверджують, тому що тут важко щось підтвердити. Я розумію, росія зараз командний склад сховала, інших солдат і офіцерів ховає та не розголошує, де вони перебувають», – пояснила вона.

За її словами, інформація від Міжнародного комітету Червоного Хреста щодо командира полку «Азов» відсутня.

Читайте також: Росіяни збільшують атаки біля Сіверська, щоб відволікти від своїх операцій на півдні

«Це робота Червоного Хреста – відповідати мені, але я дотепер не знаю, де мій чоловік.  Навіть, якщо він в росії, тож існує, в принципі, комунікація з московським філіалом Червоного Хреста. Але її немає. Це означає, що є, можливо, певний договірняк з тією ж владою в росії, щоб не видавати інформацію про місцезнаходження і т.д.», – додала Прокопенко. 

Нагадаємо, росіяни вчинили теракт в Оленівській колонії, де утримували українських полонених. У теракті росіяни звинуватили українських військових. Пропагандисти заявляють про щонайменше 53 загиблих українських бійців.

Після тимчасово виконуючий обов’язки командира полку «Азов» майор Микита Надточій завив, що теракт в колонії Оленівки ніщо інше, як публічна страта. А виконавців та організаторів злочину вже шукають та мають попередню інформацію про них.

Пізніше представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов зауважив, що терористичний акт в Оленівці був спецоперацією росії проти постачання Україні зброї.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!