Вісім депутатів Львівської обласної ради не отримали повістки

4651 0
Повістки отримали майже всі присутні депутати, крім 8 обранців.

Зранку 4 липня, перед початком сесійного засідання, на вулиці депутатам Львівської обласної ради вручили повістки від територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. Як повідомив під час засідання заступник голови ЛОР Юрій Холод, повістки отримали майже всі присутні депутати, крім 8 обранців. 

Як стало відомо Tvoemisto.tv, повістки не отримали депутати від фракції «Європейська солідарність» Володимир Доманський, Андрій Дума, Віталій Свіщов, депутат Юрій Мазур від партії «Народного Руху України», а також інші обранці, які не з'явились на сесійне засідання.

«Обласний військомат виправляє помилку, допущену 24 лютого 2022 року. Повістки на вході в сесійний зал Львівської обласної ради», – написав у Facebook ексголова Львівської облради, депутат від «Європейської солідарності» Олександр Ганущин, який захищає Батьківщину.

Загалом повістки отримали 34 із 41 присутнього на сесії депутата. Зазначимо, що завтра депутати повинні з'явитися до територіального центру комплектування та соцпідтримки.

Нагадаємо, у зв’язку з тривалою повномасштабною війною проти України – Указом Президента України №254/2023 продовження строк дії воєнного стану в Україні та загальної мобілізації – до 18 серпня 2023 року. Tvoemisto.tv пояснює, хто може отримати повістку, які є види, та яке покарання очікує у разі неприбуття за викликом призовника у військкомат. Детальніше, читайте тут.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!