Вісім років без Кузьми. У Львові пройде концерт пам'яті

1259 0
Підготували перелік пісень, які оприлюднили вже після смерті співака.
Андрій Кузьменко

Андрій Кузьменко

2 лютого 2015-го року в автокатастрофі загинув Андрій Кузьменко, лідер гурту «Скрябін». До цього дня гурт активно гастролював Україною та готувався до запису нового, 26-го альбому в історії команди. Втім, записати його так і не вдалося. 

Сьогодні, 17 серпня, о 19.00 у Львові до дня народження Кузьми відбудеться фестиваль до його 55-річчя. Батьки Андрія Кузьменка та концертна агенція VINIL запрошують на фестиваль «Шампанські очі», який відбудеться на !FESTrepublic.

«Кузьма Скрябін був не тільки музикантом, а й завжди вірив у свої ідеали та боровся за їхню реалізацію. Його творчість не має строку дії, а його пісні актуальні та зворушливі і досі. Назва «Шампанські очі» у всіх на слуху, адже концерти, які започаткували батьки Кузьми разом з VINIL Concert Agency, відбувалися вже двічі, а цьогоріч концерт вперше пройде у форматі фестивалю. Це буде особлива дата, адже у 2023-му Кузьма святкував би свій ювілей – 55 років», – діляться спогадами організатори VINIL Concert Agency.

На фестивалі виступлять найвідоміші українські співаки, серед яких – Ірина Білик, Олександр Пономарьов, Тарас Тополя, Михайло Хома, Pianoбой, Арсен Мірзоян, DILYA, Lizgunova, Ivan NAVI та інші популярні виконавці заспівають найкращі пісні Скрябіна 

Tvoemisto.tv також підготувало підбірку пісень, які оприлюднили вже після смерті співака.

Лист до президентів

Пісня опублікована в день загибелі співака. Написана Кузьмою під впливом подій 2014-го року в Україні. Студійної версії пісні записати співак не встиг, проте зберігся її демо-запис.

Сука війна

Ще один демо-запис запланованого альбому. Її також опублікували в день смерті Андрія Кузьменка.

Українці

В Інтернеті шириться інформація, що ця пісня написана Кузьмою для одного з інтернет-магазинів. На це натякає тільки третій куплет пісні. Загалом, гостро-соціальний мотив на ту ж тему, що і попередні композиції. Опублікована 2 лютого 2015 року.

Прогноз Погоди

Останній студійний запис Андрія Кузьменка. Опублікували її 20 серпня 2015 року. 17 серпня Андрій мав би святкувати своє 47-річчя.

Сонце замість шапки

Робота, яка побачила світ в січні цього року. Перший куплет пісні – знайдений демо-запис голосу Андрія Кузьменка. Другий куплет записала ще одна вокаліста команди Ольга Лізгунова. Мотив і приспів пісні взяті з композиції гурту Скрябін «Чекаю ночі».  

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!