«Війна в Україні ще далека від завершення», – Білий дім

5916 0
Українці мають перемоги на окремих напрямках, але путін хоче відновити бойові дії на Сході.
Рон Клейн

Рон Клейн

В адміністрації президента Байдена вважають, що українські військові мають перемоги на окремих напрямках, але війна ще далека від завершення. Таку думку висловив у інтерв’ю телеканалу ABC News керівник апарату Білого дому Рон Клейн, передає Укрінформ.

За його словами, українці перемагають у боях навколо Києва та в північній частині країни.

«Я думаю, що досі були перемоги українців, але ця війна, на жаль, далека від завершення. Я думаю, є багато свідчень, що путін просто виводить свої війська з північної частини країни, щоб перекинути їх у східну частину країни, щоб відновити там бойові дії», – сказав він. 

Читайте також: Збережіть на телефоні фото Бучі і показуйте усім, хто звинувачує лише путіна 

Відповідаючи на запитання щодо можливості захоплення росією східних регіонів України, у той час як Україна збереже контроль над рештою, керівник апарату Білого дому сказав, що майбутнє України має визначати вона сама.

«Як сказав президент Зеленський, це для нього неприйнятно, і ми маємо намір підтримати його воєнною допомогою, економічною допомогою, гуманітарною допомогою. Політичне майбутнє України має визначати Україна», – наголосив він.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!