Військово-обліковий документ з QR-кодом тепер можна отримати в ЦНАП

906 0
Сервіс безоплатний, вся процедура триває до 15 хвилин
Умовне фото

Умовне фото

В Україні стало можливим оформити військово-обліковий документ з QR-кодом у ЦНАП за 15 хвилин. Про це повідомляє пресслужба Мінцифри

«Від сьогодні українці після уточнення облікових даних у ЦНАПі зможуть отримати військово-обліковий документ із QR-кодом – за ним перевірятимуть дійсність документа», – йдеться у повідомленні.

За даними пресслужби, сервіс безоплатний, вся процедура триває до 15 хвилин. Документ має термін дії 1 рік з моменту формування. Його можна роздрукувати самостійно за допомогою застосунку Резерв+ або звернутися до адміністратора ЦНАПу чи ТЦК. 

Електронний військово-обліковий документ сформується, якщо в Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів наявна вся необхідна інформація про людину. Документ містить такі відомості:

  • персональні дані заявника;

  • окремий номер запису в ЄДРПВР;

  • відомості ВЛК;

  • військове звання і військову спеціальність;

  • відомості про військовий облік тощо.

Перевіряється документ завдяки QR-коду. Якщо дані не відповідають тим, що містяться в реєстрі, військово-обліковий документ вважається недійсним.

Які документи потрібно, щоб оновити дані в ЦНАПах

Якщо ви оновлюєте дані у ЦНАПі потрібно мати паспорт громадянина України, ідентифікаційний код та актуальний номер телефону. 

Результатом послуги стане витяг про актуалізацію даних в Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів, який формується засобами Реєстру та роздруковується адміністратором ЦНАП. 

Також працівники львівських ЦНАПів готові надавати консультації відвідувачам.

Адреси Центрів надання адміністративних послуг у Львові

 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!