Візит Байдена до України свідчить про рішення пришвидшувати завершення війни, – Петро Черник

1713 0
Військовий експерт каже, що наразі є усі передумови для того, щоб з боку України почалися серйозні контрнаступальні дії.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Військовий експерт Петро Черник у коментарі Tvoemisto.tv повідомив, що візит президента США Джо Байдена до України свідчить про рішення пришвидшувати завершення повномашстабної війни, яку розпочала росія.

«Візит Байдена безпрецедентний сам по собі за 15 років, бо тоді нас відвідував Джордж Буш-молодший, а тепер Байден прибув сам. 500 мільйонів доларів, котрі він привіз як допомогу, це далеко не головний пакет. Бо з початку цього року загальний пакет допомоги становив понад 8 мільярдів доларів, що уже є само по собі безпрецедентно. На мій погляд, це кінцевий і остаточний сигнал путіну, що він у зоні абсолютної самотності, що він приречений на поразку. І найголовніше, на мій погляд, є рішення пришвидшувати завершення цієї війни», – сказав він. 

Читайте також: Після візиту Байдена путін пригрозив Заходу, що росію перемогти на полі бою неможливо

За його словами, наразі є усі передумови для того, щоб з боку України почалися серйозні контрнаступальні дії весною-літом цього року. Він також зазначив, що європейці вже усвідомили, якщо Україна капітулює, то вони наступні.

«Щонайменше 50% нашого поточного місячного бюджету формується за рахунок американських і європейських фінансових інституцій. Європейці, перш за все поляки, добре усвідомили, що, якщо, не приведи Господи, Україна капітулює, то вони будуть наступними», – додав він.

Нагадаємо, 20 лютого президент США прибув із неанонсованим візитом до Києва. Він вшанував пам'ять захисників України біля стіни пам’яті Михайлівського собору. Після чого Джо Байден повідомив про новий пакет військової допомоги Україні. Під час пресконференції він уточнив, що Вашингтон передасть боєприпаси до систем HIMARS та протитанкові ракетні комплекси Javelin. Також, за словами президента США, разом із партнерами Україні вже поставили 700 танків, тисячі одиниць бронетехніки, 1000 артилерійських систем тощо.

______________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!