Владика Ігор Возьняк отримав відзнаку «Золотий Герб міста Львова»

1536 0
Відзнаку «Золотий герб міста Львова» вручають тим людям, які своєю сумлінною працею внесли особливий вклад у розвиток і життя міста Львова.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

Із нагоди свого 70-річчя архиєпископ і митрополит Львівський УГКЦ, владика Ігор (Возьняк) отримав відзнаку «Золотий герб міста Львова». Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

«Вітаємо, Владико! Дякуємо за тиху і невтомну працю! Маємо за честь жити разом з Вами у цей час і разом зустріти Ваш ювілей. Світіть! Нам дуже потрібне світло»,  — зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Читайте також: Президент Зеленський нагородив «за мужність та відвагу» львівських десантників.

Нагадаємо, відзнаку «Золотий герб міста Львова» вручають тим людям, які своєю сумлінною працею зробили особливий внесок у розвиток і життя міста Львова.

Для довідки

Майбутній митрополит Ігор Возьняк народився 3 серпня 1952 року у с. Липиці (Миколаївський район Львівської області) в сім’ї вчителя та священника підпільної УГКЦ. Владика Ігор є живим свідком переслідуваної Церкви. Тайну Священства прийняв 23 листопада 1980 року із рук преосвященного владики Володимира Стернюка.

17 лютого 2002 року в архикатедральному соборі Св. Юра відбулася архиєрейська хіротонія владики Ігоря Возьняка, де головним святителем став Блаженніший Любомир Гузар, Отець і Глава Української греко-католицької церкви. Через зречення з уряду Верховного Архиєпископа Української греко-католицької церкви Блаженнішого Любомира Гузара архиєпископ Львівський Ігор Возьняк, згідно з канонічним правом, був Адміністратором Верховноархиєпископської УГКЦ з 10 лютого до 27 березня 2011 року. 29 листопада 2011 року урочисто проголосили про створення Львівської митрополії Української греко-католицької церкви та інтронізували митрополита Львівського. Ним став архиєпископ Львівський Ігор Возьняк.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!