Владику Бориса Ґудзяка призначили архиєпископом Філадельфійської митрополії УГКЦ у США

2108 0
Інтронізація відбудеться 4 червня в соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці у Філадельфії
Фото надала Мар’яна Карапінка

Фото надала Мар’яна Карапінка

Владика Борис Ґудзяк очолить Філадельфійську митрополію УГКЦ у США. Про це повідомили сьогодні, 18 лютого, у Ватикані. Папа Франциск потвердив рішення Синоду Єпископів УГКЦ і призначив владику Бориса Ґудзяка Архиєпископом і Митрополитом Філадельфійським.

Читайте також: Як створити таїнство, а не корпорацію. Борис Ґудзяк про великі ідеї

Водночас його перенесли Паризької єпархії святого Володимира Великого та призначив Апостольським адміністратором вакантного осідку Паризької єпархії святого Володимира владику Гліба Лончину, який очолює Єпархію Пресвятої Родини з осередком у Лондоні.

«Господь провадив мене служити в різних країнах. У свободі та мирі віддаюся цьому призначенню. Щиро бажаю служити співбратам у єпископстві, духовенству, монашеству та вірним Філадельфійської митрополії. У 58 років починати нове життя – це великий Божий дар і священний привілей», – прокоментував нове призначення владика Борис.

Владика стане сьомим Архиєпископом і Митрополитом Філадельфійської митрополії. Його інтронізація відбудеться 4 червня 2019 року в соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці у Філадельфії. Її проведе Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ.

Читайте також: Люди Твого міста. Владика Борис Ґудзяк про Львів та недовіру

Філадельфійська архиєпархія УГКЦ у США була вакантною, коли торік 16 квітня Папа Франциск прийняв зречення з уряду тодішнього Архиєпископа і Митрополита владики Стефана Сороки.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!