Київ

Власник S.T.A.L.K.E.R. купив бізнес-центр «Парус» в Києві

730 0
Раніше бізнес-центр належав нардепу та забудовнику Вадиму Столару
Фото: A-OFFICE.COM.UA

Фото: A-OFFICE.COM.UA

Компанія-власник кіберспортивної команди NAVI і розробника S.T.A.L.K.E.R. придбала один з найвідоміших київських бізнес-центрів «Парус» у нардепа та забудовника Вадима Столара. Про це свідчить інформація в єдиному державному реєстрі юридичних осіб, повідомляє Forbes.

Торговельно-офісний центр «Парус» зареєстрований на ТОВ «Передові технології плюс», власником компанії є ТОВ «Парус Холдинг». 

Відповідно до змін у реєстраційній інформації, бенефіціарним власником останнього став Максим Кріппа.

Вадима Столара через фонд «Генезис» та його ексдружину Інну Майструк виведено з переліку бенефіціарів.

Антимонопольний комітет 30 листопада дозволив ТОВ "Ола Файн" придбати контрольну частку в статутному капіталі ТОВ "Парус Холдінг". 

За даними YouControl, ТОВ "Ола Файн" належить підприємцю Максиму Кріппі (100% через інвестиційний фонд "АРС Кепітал").

У липні 2022 року Кріппа став відомим завдяки придбанню кіберспортивного клубу, чемпіона світу, NAVI. Видання Forbes  повідомляло, що угода про передачу прав на NAVI відбулася ще 2018 року.

У середині листопада стало відомо, що Кріппа придбав компанію-розробника гри S.T.A.L.K.E.R. – GSC Game World.  

Кріппа тричі був помічником народних депутатів на громадських засадах – Івана Бокого від Соціалістичної партії у 2006-2007 роках, Валерія Бабенка від БЮТ у 2007-2012 роках та Руслана Лук'янчука від БЮТ у 2007-2012 роках. Двоє останніх, за даними УП, входили до групи впливу Олександра Турчинова. Лук’янчука характеризували як "казначея каси блоку Тимошенко".

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!