Власників домашніх тварин хочуть зобов’язати платити по 180 грн

7255 2
Українців хочуть зобов'язати реєструвати домашніх тварин та платити за них по 180 гривень.

Відповідний законопроект опублікований на сайті Верховної Ради. Згідно з документом, реєстрації будуть підлягати всі тварини віком від двох місяців. Після реєстрації тварині видаватимуть довічний порядковий номер, який прикріплюватиметься до нашийника.

Окрім того, буде введений новий збір на домашніх собак і котів в розмірі 180 гривень. Виправлення технічних помилок, допущених при реєстрації тварини, обійдеться в 70 гривень.

Також, відповідно до законопроекту, українців зобов'яжуть:

при переїзді повідомляти в 5-денний термін ветеринарну службу про наявність у них вихованців;
введуть обов'язкове відвідування ветеринарних клінік – не рідше, ніж раз на три роки;
заборонять розводити потомство вдома – це доведеться робити винятково в ліцензованих племінних розплідниках і кінологічних клубах, що мають ліцензію;
ховати домашніх тварин – лише на спеціальних кладовищах.

Читайте також: Дім для Маші. Як забирали ведмедицю з «Південного» і де вона тепер житиме

Умертвіння вагітних котів і собак, їхнє усипляння в присутності маленьких дітей буде прирівнюватися до жорстокого поводження з тваринами. Карається це, згідно 299 статті КК України, штрафом до 850 гривень або арештом на строк до шести місяців.

Окремо прописана і низка інших штрафів:

Від 850 до 1700 гривень – за не прибирання екскрементів собаки (за винятком собак-поводирів).
Від 5100 до 20 400 гривень – за використання тварин для жебракування.
Від 3400 до 20 400 гривень – за відмову від стерилізації тварини.
Від 340 до 20 400 гривень з конфіскацією тварини – за продаж котів і собак з рук без документів.

Контроль за дотриманням всіх нововведень пропонують покласти на Нацполіцію. 


Читайте також:
26 Жовтня, 2017 13:30
Наталія Я не проти заплатити податок. Але спочатку облаштуйте майданчики для вигулу собак! Зараз ці побори недоречні: спочатку знайти місце для вигулу тварини, самим прибрати і т.ін. За що ж сплачувати? А як же бути з тваринками, що гуляють самі по собі? Хто за них буде сплачувати? Чого в нас : спочатку приймаємо якісь рішення, а потім думаємо? У такому вигляді- це просто здирництво!
26 Жовтня, 2017 08:56
недепутат за використання тварин для жебракування,за не прибирання екскрементів собаки (за винятком собак-поводирів)це нормально,інше просте вибивання грошей,нащо примусова стерилізація і той ошийник з номером якщо кіт постійно дома???Розводити дома тварин,та поховання на спец територіях банальне вибивання грошей з люду.Депутати знімайте недоторканність,щоб ми до вас доторкнулись!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!