Власників песиків у Львові зобов’яжуть прибирати за своїми улюбленцями

3648 0
Петицію про прибирання за домашніми улюбленцями підтримали 511 львів’ян.
Фото: cesarsway.com

Фото: cesarsway.com

Сьогодні, 12 липня, депутати Львівської міськради підтримали петицію про «Зобов’язання власників собак прибирати екскременти за своїми вихованцями».

Читайте також: Де можна гуляти з собакою у Львові. Інтерактивна мапа

Петиція була зареєстрована у квітні цього року і 6 червня набрала необхідні 500 голосів. Цією петицією автор ухвали пропонує:

  1. Облаштувати парки, сквери і т. д. спеціальними апаратами з пакетами для прибирання фекалій домашніх улюбленців.
  2. Зобов’язати власників тварин, які здійснюють вигул своїх домашніх улюбленців, використовувати пакети для прибирання фекалій.
  3. Створити подання до Закону, яке б зобов’язувало власників тварин купляти пакети для прибирання фекалій за домашніми улюбленцями.
  4. Створити штрафні санкції щодо власників тварин, які не виконують пункт 2, у визначеному розмірі.
  5. Зобов’язати комунальні господарства, які відповідають за чистоту в парках, скверах і т. д. - контролювати виконання пункту 2.
  6. Облаштувати парки, сквери відеокамерами для здійснення контролю і виконання пункту 5.

Читайте також: Твій пес — твоя купа. Як змусити власників тварин прибирати за собаками

Зазначимо, згідно з ухвалою Львівської міської ради від 17 березня 2016 року, власники собак мають вигулювати тварин лише у спеціально відведених місцях із повідком та намордником, залежно від ситуації та породи собак. Крім цього, особи, котрі утримують домашніх тварин, зобов’язані прибирати за нею екскременти на будь-якій території, включно з під’їздами, ліфтами, доріжками та тротуарами. Утім, в ухвалі не вказано, чи мають власники тварин носити з собою спеціальні пакети для збору екскрементів.

До наступного пленарного засідання мають напрацювати дорожню карту щодо вирішення цього питання. Хто саме буде працювати над ним, визначить міський голова Андрій Садовий.

Як раніше повідомляло Tvoemisto.tv, у Львові нараховують 31 майданчик зі спеціальними станціями для прибирання за собаками.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!