Київ

Вночі росія атакувала Київ і область БПЛА і ракетами. Наслідки обстрілу

941 0
Ймовірно росія застосувала балістичні ракети
УЛАМОК ЗБИТОГО ДРОНА. ФОТО: FACEBOOK/ОК "ПІВДЕНЬ"

УЛАМОК ЗБИТОГО ДРОНА. ФОТО: FACEBOOK/ОК "ПІВДЕНЬ"

Сили протиповітряної оборони збили всі ворожі безпілотники і ракети, які цієї ночі атакували Київ. Про це повідомив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

«Рашисти здійснили напад на Київ із застосуванням баражуючих бєприприпасів типу «Shahed» та ракет, ймовірно, балістичного типу. Остаточно тип застосованих ракет буде визначено після експертизи залишків. За попередньою інформацією, в повітряному просторі Києва силами ППО були знищені усі ворожі ракети та БПЛА. Дані уточнюються»,  - зазначив він. 

За оперативними зведеннями, обійшлося без жертв серед цивільного населення та руйнувань житлових об’єктів чи інфраструктури.

«Зафіксовано падіння уламків в окремих районах столиці, проте шкоди життю та здоров’ю людей чи серйозних пошкоджень забудові міста вони не завдали», – додав Попко.

Начальник КМВА уточнив, що в житловій забудові Шевченківського району Києва виявлено уламки БпЛА, а інформація про пожежу не підтвердилася.

Пізніше у КМВА додали, що у результаті нічної атаки уламками збитих дронів були пошкоджені припарковані поблизу будинків автомобілі і дорожнє покриття.

«У результаті збиття ворожих повітряних об’єктів в Шевченківському, Печерському та Подільському районі столиці на різних вулицях навколо приблизно 10 будинків впали уламки. Внаслідок падіння уламків частково пошкоджені припарковані автомобілі (кількість уточнюється) та дорожнє покриття», - зазначив Попко.

Як повідомив керівник обласної військової адміністрації Руслан Кравченко, за оперативною інформацією, внаслідок атаки на території однієї з громад пошкоджено нежитлові споруди. Повітряна тривога на території Київщини тривала 4 години.

Загалом цієї ночі сили ППО знищили 18 ударних дронів «Шахед» і розвідувальний безпілотник, ворог використав для атак 24 дрони.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!