Громадський транспорт у Львові та області перевірятимуть на дотримання маскового режиму

842 0
На території Львівщини зараз діє «жовтий» рівень епідемічної небезпеки поширення коронавірусу.
Фото: Анна Чистякова

Фото: Анна Чистякова

Із середини жовтня на Львівщині проводитимуть перевірки водіїв транспортних засобів на дотримання заходів безпеки під час перевезень пасажирів в період карантину. Про це повідомили у Львівській ОДА.

Читайте також: Для проїзду у Львові відкривають перехрестя вулиць Федьковича – Шептицьких

«Підприємства у галузі перевезень пасажирів зобов’язані дотримуватись вимог головного санітарного лікаря, зокрема проводити ранковий  скринінг працівникам та не допускати до роботи тих, у кого температура 37 0 і вище. Також у водіїв та пасажирів повинні бути наявні засоби індивідуального захисту. Категорично заборонено перевозити пасажирів без масок. Після кожного рейсу здійснювати вологе прибирання з антибактеріальною дією», – зазначив начальник управління транспорту та зв’язку Львівської ОДА Степан Рудницький.

Також він повідомив, що минулого тижня, рівень вакцинації у колективах, які здійснюють транспортні перевезення становив  23%  і закликав працівників активніше долучатись до вакцинальної кампанії.

Окрім того, Степан Рудницький акцентував, що по п’ятницях  у приміщенні АС-2, що на вулиці Липинського працює пункт вакцинації.

Начальник управління Патрульної поліції у Львівській області Роман Пилипенко наголосив, що за недотримання протиепідемічних заходів перевізниками та пасажирами передбачена адміністративна відповідальність.

«Якщо водій проігнорував вимоги в період дії карантину, той його мають право притягнути до адміністративної відповідальності. Штраф від 17 до 34 тисячі гривень. Також, якщо пассажир у салоні траспорту перебуває без маски, не реагує на водія і його вину доведуть, його теж можуть притягнути до адмінвідповідальності. Сума штрафу від 510 гривень», – додав Роман Пилипенко.

Читайте також: Перебіг став важчим. Яким є портрет дитини з Covid-19 на Львівщині

Нагадаємо, що у МОЗ прогнозують, що через два або три тижні кілька областей України, у тому числі і Львівська, можуть перейти до «червоної» зони адаптивного карантину. Зараз регіон демонструє ознаки «помаранчевого» рівня. Головний медик Львівщини Орест Чемерис зауважив, що вже наприкінці жовтня цього року в області може розпочатися новий локлаун.

 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!