Водія маршрутки, який наїхав у Львові на двох монахинь, взяли під варту

14916 0
Обвинувачений просив суд обрати йому домашній арешт, бо у нього літня мама і неповнолітній син.
Фото: Поліція Львівщини

Фото: Поліція Львівщини

У Львові арештували 47-річного водія приміської маршрутки №138, який о 6 ранку 20 листопада збив двох монахинь на перехресті вулиці Дорошенка і проспекту Свободи і поїхав з місця аварії. Відповідне рішення ухвалив сьогодні, 22 листопада, Галицький районний суд.

Обвинувачений просив обрати йому домашній арешт, бо у нього літня мама і неповнолітній син, однак прокурори наполягали на арешті на 60 діб, без можливості внесення застави.

Читайте також: У ДТП, яка трапилась у центрі Львова, загинула монахиня

Нагадаємо, що водій приміської маршрутки №138 20 листопада о 6 годині ранку збив на перехресті вулиці Дорошенка і проспекту Свободи двох пішоходів, і поїхав з місця аварії. Патрульні поліцейські виявили маршрутку на кінцевій зупинці на вулиці Джорджа Вашингтона. Неподалік було і тіло жінки. Автобус протягнув жінку, яка зачепилася за кузов, із місця ДТП. 

Водія затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідчі повідомили йому про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

З'ясувалося, що у ДТП загинула монахиня, сестра Ольга Дуплєца. Ольга Дуплєца зі Згромадження Сестер Францисканок Родини Марії, вона була настоятелькою дому цього згромадження, служила при Латинській Катедрі, працювала на кухні парафіяльної плебанії. Їй було 47 років.

 

Також у цій же ДТП постраждала співсестра Ольги сестра Галина. Її відкинуло на проїздну частину дороги. Вона отримала тілесні ушкодження. Як повідомив у коментарі Тvoemisto.tv гендиректор Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Львова Олег Самчук, монахиню Галину, яка постраждала у ДТП з маршруткою у центрі Львова, відправили на амбулаторне лікування. У неї вивих плеча і забій головного мозку. 

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!