Водійські права і студентські квитки зроблять електронними

5139 1
Йдеться про програму в смартфоні – додаток з водійськими правами і QR-кодом.
фото: silske.org

фото: silske.org

Уряд працює над запуском цифрових водійських прав і студентських квитків. Про це повідомив віце-прем'єр з питань цифрової трансформації Михайло Федоров в інтерв'ю «Українській правді».

За його словами, у Раді панують невдовзі запустити експеримент, коли люди зможуть замість пластикових прав возити з собою цифрові права. За це їх не штрафуватимуть.

Йдеться про програму в смартфоні – додаток з водійськими правами і QR-кодом. На думку Федорова, це набагато зручніше, адже планшет є у 30% поліцейських. Вони можуть відсканувати QR-код і перевірити посвідчення у своїй базі даних.

Читайте також: Приватбанк запускає перший в україні проєкт, який розпізнаватиме поведінку шахраїв

У селах же, де немає планшетів, за словами віце-прем'єра, все одно поліцейські сідають у патрульний автомобіль і дзвонять на базу, щоб перевірити посвідчення.



Читайте також:
30 Вересня, 2019 13:40
Сергей Так приємно, що зміни реально відбуваються , і держава в смартфоні таки почне працювати, це маленький крок. Нещодавно на форумі у Запоріжжі теж обговорювали питання диджиталізації ([***]s://senior.ua/news/za-tehnologchne-maybutn-u-zaporzhzh-startuvav-itforum), віримо що буде краще
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!