Водійські права та техпаспорт у «Дії» показуватимуть у польському mObywatel

1175 0
Це перший кейс у світі, коли дві країни проводять обмін цифровими документами в застосунках.
Фото: ivanychi.rayon.in.ua

Фото: ivanychi.rayon.in.ua

Україна та Польща домовилися про обмін цифровими документами у спецзастосунках. Відтак, українські документи в «Дії» можна буде бачити також у польському mObywatel. Про це заявив міністр цифрової інформації України Михайло Федоров після зустрічі з польським колегою Янушем Цешинським, повідомляє «Європейська правда».

Читайте також: «Дія» буде приймати інформацію про майно, зруйноване росією з 2014 року

«Водійське та техпаспорт у «Дії» будуть відображатися в польському mObywatel. Це перший кейс у світі, коли дві країни проводять обмін цифровими документами в застосунках», – зазначив Михайло Федоров.

За словами міністра, багато українців у Польщі вже користуються цифровою посвідкою Diia.pl у застосунку mObywatel, а наприкінці липня Diia.pl здобула офіційний статус цифрової посвідки на проживання. Крім того, попереду «ще більше спільних проєктів».

Нагадаємо, у додатку «Дія» частину документів перекладуть англійською мовою. Також на порталі «Дія» доступна послуга замовлення дубліката низки документів, що видаються органами Державної реєстрації актів цивільного стану.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!