Київ

Водопілля в Києві. Зберігається ІІ рівень небезпеки

695 0
Аварійних підтоплень по місту Києву не зафіксовано.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Протягом останніх кількох днів рівень води в Дніпрі у Києві впав на більше ніж 30 см, але в місті зберігається ІІ рівень небезпеки гідрологічних явищ – помаранчевий. Про це заявив начальник КМВА Сергій Попко.

«Станом на 10:00 21.04.2023 рівень води р. Дніпро у Києві біля моста "Метро" становить 9 324 см. А це на 13 см менше вчорашнього. Падіння рівня води в Дніпрі спостерігається вже кілька діб поспіль. За ці останні дні рівень води в Дніпрі в межах Києва впав вже на понад 30 см. Але зберігається ІІ рівень небезпеки гідрологічних явищ - (помаранчевий)», - зазначив він.

Попко нагадав, що критичний для Києва рівень — це показники понад 9 400 см.

Внаслідок пропуску весняного водопілля через Київську ГЕС, у столиці утримується підтоплення заплавних територій - острови у парку «Муромець», «Гідропарк», Труханів острів, також Галерна затока, Корчувате, приватні ділянки в районі Осокорків та спостерігається часткове затоплення низьких ділянок садово-дачної забудови, присадибних ділянок.

Аварійних підтоплень по місту Києву не зафіксовано.

За прогнозами Укргідрометцентру, пік весняного водопілля для столиці очікується завтра, 22 квітня.

Попко наголосив, що передбачуваний максимальний рівень водопілля на Дніпрі в межах м. Києва не несе загрози промисловим об’єктам і житловим масивам міста, але усі потрібні служби міста Києва готові до можливих надзвичайних ситуацій


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!