Вогнеборці за добу гасили понад сотню пожеж сухої трави на Львівщині

990 0
Спалювання сміття та сухої трави на території і поблизу населених пунктів заборонена.
Фото:rbc.ua

Фото:rbc.ua

За минулу добу, 10 квітня, горіння сухої трави зафіксували у всіх районах Львівської області. Так, зокрема до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в с. Мужиловичі Яворівського району на відкритій території. До ліквідації залучили рятувальників Новояворівська. Вони ліквідували пожежу на площі 20 000 кв.м.

Ще про одну масштабну пожежу сухостою надійшло повідомлення о 17:03. Загорання виникло у Львові на вул. Білогорща на відкритій території. До ліквідації пожежі залучили рятувальників 2-ої державної пожежно-рятувальної частини Львова.

Читайте також: Наші люди й зараз спалюють суху траву. Як це працювати надзвичайником під час карантину

О 20:03 надзвичайники ліквідували пожежу сухої трави та чагарнику на площі 8 000 кв.м.

Мешканців просять дотримуватись заходів пожежної безпеки: у жодному разі не розводити багаття поблизу будівель і не залишати його без нагляду. Також не закликають не розпалювати багаття в лісі і не дозволяти дітям підпалювати суху траву. Окрім цього, не слід кидати недопалки на землю. Нерідко загоряння відбуваються і з цієї причини. Спалювання сміття та сухої трави на території і поблизу населених пунктів є забороненим.

Нагадаємо, що у квітні минулого року народні депутати Верховної Ради України у цілому ухвалили законопроєкт №2339, що передбачає посилення відповідальності за забруднення атмосферного повітря та знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу. 

Читайте також: Львівські рятувальники не поїхали в Чорнобиль, бо в області теж критична ситуація

Зокрема, за самовільне випалювання рослинності або її залишків раніше штрафували на 10-20 неоподаткованих мінімумів для громадян (170-340 грн) та 50-70 н. м. для посадовців (850-1190 грн). Тепер же штрафи зросли до 180-300 (3 060-5 100 грн) та 900-1200 (15 300-20 400 грн) відповідно.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!