Володимир Зеленський та Папа Франциск поспілкувалися 40 хвилин. Деталі зустрічі

1156 0
Зокрема, Зеленський попросив Понтифіка засудити російські злочини в Україні, бо не може бути рівності між жертвою та агресором.
Фото: Vatican News

Фото: Vatican News

Президент України Володимир Зеленський і Папа Римський Франциск провели 40-хвилинну розмову у Ватикані.

За даними Vatican News, Святіший Отець подарував бронзову скульптуру оливкової гілки як символ миру, а також спеціальні видання документів понтифікату, між якими – Послання на цьогорічний Всесвітній день миру та збірка «Енцикліка про мир в Україні», до якої ввійшли всі виступи Папи Франциска на тему війни в Україні, сказані протягом перших дев’яти місяців повномасштабної російської агресії.

Натомість президент Зеленський вручив Святішому Отцеві картину «Втрата, 2022-58» українського митця Олексія Ревіки, присвячену загибелі дітей внаслідок війни, та ікону «Неопалима» Юрія Вакуленка, що зображує Матер Божу у вогні, вірізблену на пластині бронежилета.

Згодом Володимир Зеленський у своєму Телеграм-каналі повідомив, що подякував Папі Франциску за його особисту увагу до трагедії мільйонів українців. Наголосив і на десятках тисяч депортованих дітей, яких необхідно повернути в Україну.

Крім цього, він попросив Понтифіка засудити російські злочини в Україні. Бо не може бути рівності між жертвою та агресором.

Також Зеленский розказав про українську формулу миру як єдиний дієвий алгоритм досягнення справедливого миру. Запропонував приєднатися до її реалізації.

Пресслужба Святого Престолу зазначила, що під час розмови йшлося про гуманітарну та політичну ситуацію в Україні, спричинену війною. Папа запевнив у своїх постійних молитвах, що засвідчують його постійні прилюдні заклики, починаючи від лютого минулого року. Обоє погодилися щодо необхідності й надалі здійснювати гуманітарні зусилля на підтримку населення.

Понтифік підкреслив невідкладність «жестів людяності» щодо найбезпорадніших, невинних жертв війни.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!