ВООЗ назвала причини швидкого поширення «Омікрону»

2184 0
Люди можуть інфікуватися навіть попри повну вакцинацію чи те, що вже перехворіли коронавірусом.
Фото: Anna Shvets on Pexels

Фото: Anna Shvets on Pexels

Минулого тижня кількість заражень у світі зросла на 71%, відтак вірус коронавірусу почав швидше розповсюджуватися. У ВООЗ визначили три основні причини швидкого поширення штаму «Омікрон». Про це заявила технічна керівниця Всесвітньої організації здоров'я Марія Ван Керхове, передає Medicalxpress. 

Читайте також: У Львові прогнозують зростання кількості хворих із Сovid-19 після свят

Зокрема, серед причин поширення «Омікрону» такі:

  • Легше прикріплення вірусу до клітин людину через мутації;
  • Уникнення імунної відповіді організму;
  • Недотримання фізичного дистанціювання, а особливо взимку. 

Це означає, що люди можуть інфікуватися попри вакцинацію чи те, що вже перехворіли коронавірусом. Керхове також додала, що науковці спостерігають реплікацію «Омірону» у верхніх дихальних шляхах, тоді як інші штами коронавірусу реплікувалися у нижніх дихальних шляхах у легенях.

Читайте також: Омікрон: більш заразний, менш смертельний

Нагадаємо, на Львівщині у січні-лютому прогнозують збільшення кількості хворих на коронавірус. Аби цього не сталося, медики закликають усіх провести новорічно-різдвяні свята удома, не ходити у місця скупчення людей та не забувати про карантинні правила.

Враховуючи те, що штам «Омікрон» вже зафіксували на Львівщині, та те, що швидкість і ризик поширення цього штаму дуже стрімкий, кількість випадків у нас може зростати. Але, беручи до уваги, що в нашій області провакцинували вже половину населення, стрімкої та бурхливої п’ятої хвилі не прогнозують.

У Львові вже зафіксували лабораторно перший випадок нового штаму коронавірусу «Омікрон». Захворів на Covid-19 депутат Львівської міськради Андріян Гутник. Детальніше про перебіг захворювання та особливості нового штаму читайте за посиланням.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!