ВООЗ оголосила міжнародний надзвичайний стан через коронавірус

2788 0
Станом на зараз у світі підтверджено 7834 випадків зараження новим коронавірусом, з яких 7736 — у Китаї.
Ілюстративне фото

Ілюстративне фото

Всесвітня організації охорони здоров'я оголосила надзвичайний стан міжнародного рівня через поширення коронавірусу з Китаю, який вже забрав життя 170 людей. Про це повідомляє Громадське з посиланням на главу організації Тедроса Аданома Гебреєсуса.

За його словами, у ВООЗ немає сумнівів у здатності Китаю стримати поширення вірусу.

«Головна причина — не через те, що відбувається в Китаї, а через те, що відбувається в інших країнах. Наше головне занепокоєння — що вірус може проникнути в країни зі слабкою системою охорони здоров'я», — каже він.

Читайте також: Українцям рекомендують виїхати з Китаю через коронавірус

Гебреєсус розповів, що усі 170 смертельних випадків зафіксовано в Китаї, лише у чотирьох інших країнах (Японія, Німеччина, США та В’єтнам) зафіксовані випадки передачі вірусу від людини до людини — здебільшого це пов’язано з подорожніми з Уханя.

Глава ВООЗ також повідомив, що станом на зараз у світі підтверджено 7834 випадків зараження новим коронавірусом, з яких 7736 — у Китаї.

Водночас Гебреєсус зазначив, що поки немає підстав обмежувати транскордонні перевезення чи подорожі. Крім цього, ВООЗ закликає країни світу:

- підтримувати країни зі слабкою системою охорони здоров'я;

- прискорити розробку вакцини;

- боротися з чутками й дезінформацією;

- переглянути свої плани із запобігання поширенню хвороб;

- обмінюватися даними й інформацією з ВООЗ та іншими країнами.

Читайте також: МОЗ видало рекомендації щодо поширення нового коронавірусу

Глава надзвичайного комітету ВООЗ Дідьє Хусін пояснив, чому організація вирішила оголосити режим надзвичайного стану міжнародного масштабу:

- зростання кількості випадків захворювання в Китаї;

- зростання кількості випадків захворювання в усьому світі;

- той факт, що деякі країни вжили сумнівних заходів щодо транскордонної подорожі.

Додамо, що встаннє ВООЗ оголошувала надзвичайний стан у 2019 році під час спалаху вірусу Еболи. Тоді в Конго від нього померли понад дві тисячі людей. Раніше до таких заходів вдавалися і під час епідемії свинячого грипу у 2009 році, спалаху поліомієліту та Еболи у 2014-му і вірусу Зіка — у 2016-му.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!