Ворог переміщує окремі підрозділи з Бєлгородської області до Ізюма, – зведення Генштабу

925 0
На Слобожанському напрямку росіяни зосереджують основні зусилля на утриманні зайнятих позицій і завданні вогневого ураження підрозділам ЗСУ.
Фото: ВВС

Фото: ВВС

На 66 добу російського вторгнення до України тривають наступальні дії противника у Східній операційній зоні, аби встановити повний контроль над територією Донецької і Луганської областей та утримання сухопутного коридору з тимчасово окупованим Кримом. Ворог завдає авіаційних, ракетних ударів та здійснює артилерійські обстріли об’єктів цивільної та військової інфраструктури в глибині території України, позицій українських військ вздовж лінії зіткнення та у прикордонних районах. Продовжується перегрупування та посилення угруповань військ окупантів. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Зокрема, на Слобожанському напрямку противник зосереджує основні зусилля на утриманні зайнятих позицій і завданні вогневого ураження підрозділам Збройних Сил України. З метою посилення угруповання ворог переміщує окремі підрозділи зі складу Східного військового округу з території Бєлгородської області до району міста Ізюма.

Читайте також: Повітряні Сили знищили літак, два вертольоти та чотири безпілотники ворога

Коротко по напрямках:

  • На Волинському та Поліському напрямках противник активних дій не проводив. Суттєвих змін у ситуації на зазначених напрямках не відбулося.
  • На Сіверському напрямку підрозділи ворога здійснили обстріли позицій наших військ в районах населених пунктів Кіндратівка, Катеринівка, Сваркове та Білокопитове.
  • Російські підрозділи намагалися вести наступ у напрямку населених пунктів Сулигівка і Довгеньке, успіху не мали. Аби прикрити угруповання своїх військ на Харківському та Ізюмському напрямках, противник намагається розгорнути сили і засоби протиповітряної оборони.
  • У Східній операційній зоні ворог продовжує вести наступ на Лиманському (у районах населених пунктів Ямпіль, Озерне, Лиман), Сєверодонецькому, де намагається завершити захоплення Рубіжного, Попаснянському (у напрямку Калинове і Попасна) та Курахівському (Оленівка та Новомихайлівка) напрямках. Успіху не має, бойові дії тривають.
  • На Запорізькому напрямку не припиняються артилерійські обстріли підрозділів наших військ.
  • На Південнобузькому напрямку ворог активних наступальних дій ворог не проводив. Фіксуються поодинокі обстріли позицій підрозділів наших військ.
  • На Бесарабському напрямку без суттєвих змін.
  • На Миколаївському напрямку противник активізував повітряну розвідку в оперативній глибині оборонних позицій Збройних Сил України, імовірно, аби викрити наявність та характер дій резервів.
  • За попередню добу підрозділами протиповітряної оборони Повітряних Сил та Сухопутних військ уражено десять повітряних цілей: один літак та девʼять БПЛА оперативно-тактичного рівня «Орлан-10».
  • На території Донецької та Луганської областей за минулу добу відбили 14 атак ворога, знищили 11 танків, 7 артилерійських систем, 28 одиниць броньованої техніки та 14 автомобілів.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!