Ворог застосував «Шахеди» перед ракетною атакою, щоб виявити українську ППО, – Ігнат

944 0
Вони визначають їх місце розташування та роблять потім корективи для ракетних атак.
ДРОНИ SHAHED-136 / ФОТО ЗІ СТОРІНКИ ЮРІЯ БУТУСОВА

ДРОНИ SHAHED-136 / ФОТО ЗІ СТОРІНКИ ЮРІЯ БУТУСОВА

За день до ракетної атаки 16 грудня росіяни застосували атаку іранськими безпілотниками, аби виявити розташування української ППО та скорегувати наступну атаку ракетами. Про це в ефірі телемарафону сказав речник Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат. 

Джерело: Укрінформ

«Це, зокрема, робиться для того, щоб дізнатися, де саме були збиті ті «Шахеди», де саме дістала їх наша протиповітряна оборона. Тому що збивають «Шахеди», вночі і передусім це роблять зенітні ракетні комплекси. Зрозуміло, що вони визначають їх місце розташування та роблять потім корективи для своїх вже ракетних атак», – пояснив він.

За його словами, зазвичай російські війська в один день застосовують усе наявне озброєння, як сталося і 16 грудня.

Читайте також: Втрати росії у війні складають майже 98 тисяч

«Учора було застосовано фактично все...Є різні ракети і різних типів наземного, повітряного та морського базування, які й були застосовані. Окрім «Шахедів», вони були запущені напередодні», – підсумував речник.

Нагадаємо, готуючись до ракетних атак, росіяни використовують повітряну, наземну-агентурну розвідку і відстежують соціальні мережі.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!