Ворог знизив темпи просування і змушений проводити мобілізацію, – головнокомандувач ЗСУ

1219 0
Агресор також втратив тактичну ініціативу.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Збройні Сили України дали таку відсіч російському агресору, що для продовження наступу він змушений проводити мобілізацію для формування резерву. Ворог втратив тактичну ініціативу та знизив темпи просування. Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

«Весь світ бачить, як держава-агресор Російська Федерація веде криваву війну проти України, використовуючи дальню та оперативно-тактичну авіацію із застосуванням високоточної зброї дальньої дії. У прицілі російських окупантів - мирні міста, але вони холоднокровно натискають на спусковий механізм, що робить їх військовими злочинцями», – каже він.

Читайте також: Як відрізнити українську техніку від техніки російських окупантів

Так, за словами Залужного, під час запеклих боїв на Чорнобильському напрямку отримав поранення начальник штабу 36 армії (Улан-Уде) Східного воєнного округу. У Сіверському операційному районі загинув (за іншими даними, отримав поранення) командир 11 окремої десантно-штурмової бригади (Улан-Уде) Повітряно-десантних військ ЗС РФ.

Тому, у російських окупантів є два варіанти: бути знищеними або здатися.

«Ми на своїй землі, а тому захищатимемо її до останньої краплі крові. Як своєї, так і загарбника», – додав він.

Нагадаємо, що за шість днів війни Росія втратила 5840 осіб особового складу. Детальніше про втрат агресора читайте тут.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!