Ворог зосереджується на захопленні Луганської та Донецької областей, – Генштаб

690 0
Українські захисники протягом доби 27 травня перехопили 3 ворожі БПЛА різних типів.
Фото умовне/Генштаб

Фото умовне/Генштаб

Протягом доби 27 травня противник завдав всього 3 ракетні удари, з яких 2 удари системи протиповітряної оборони С-300 по Краматорську, 13-х авіаударів та близько 30 атак МЛРС по позиціях українських військ та різних населених пунктах.

Джерело: Генштаб ЗСУ

Коротко по напрямках:

  • На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.

  • На Сіверському та Слобожанському напрямках противник завдав авіаудару по околицях Вовчанська (Харківська область), обстріляв з мінометів та артилерії населені пункти Блешня, Тимоновичі, Миколаївка, Залізний Туман, Чайкине, Грем'яч (Чернігівська область), Заруцьке, Глухів, Бунякине, Вольфине, Катеринівка, Ободи, Басівка, Миропілля (Сумська область), Басове, Бухаївка, Гоптівка, Лук'янці, Зелене, Тернова, Стариця, Огірцеве, Хатище, Вовчанськ, Тихе, Хатнє (Харківська обл.)

  • На Куп’янському напрямку противник провів наступальні операції біля Масютівки, без успіху. Російські сили завдали авіаудару в околицях Кислівки (Харківська область). Під артилерійський та мінометний обстріл потрапили Колодязне, Красне Перше, Фихолівка, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Масютівка, Кислівка, Берестове (Харківська область).

  • На Лиманському напрямку протягом доби 27 травня не проводив жодних наступальних операцій. Невське, Білогорівка (Луганська область), Торське, Верхньокам'янське, Спірне (Донецька область).

  • На Бахмутському напрямку противник протягом доби 27 травня провів невдалі наступ у бік Хромова. Під ворожий вогонь потрапили Васюківка, Привілля, Оріхово-Василівка, Григорівка, Богданівка, Часів Яр, Іванівське, Ступочки, Передтечине та Північне (Донецька область).

  • На Авдіївському напрямку противник провів наступальні операції в напрямку населених пунктів Северне та Первомайське, без успіху. Окупанти завдали авіаудару по Авдіївці та обстріляли населені пункти Новокалинове, Авдіївка, Первомайське та Карлівка (Донецька область).

  • На Мар’їнському напрямку українські захисники відбили 14 разів ворожих атак в околицях міста Мар'їнка. Водночас ворогом обстріляли населені пункти Георгіївка та Поб'єда (Донецька область).

  • На Шахтарському напрямку ворог обстріляв населені пункти Парасковіївка, Новомихайлівка, Вугледар, Новоукраїнка, Пречистівка, Шахтарське, Велика Новосілка.

  • На Запорізькому та Херсонському напрямках противник тримається на обороні. Окупанти завдали авіаудари по околицях Червоне (Запорізька область) та Зміївка (Херсонська область). Противник обстріляв населені пункти Времівка, Вільне Поле, Новопіль (Донецька область), Ольгівське, Полтавка, Гуляйполе, Чарівне, Новоданилівка, Новоандріївка, Білогір'я, Мала Токмачка, Степове, Кам'янське (Запорізька область), Іванівка, Садове, Антонівка (Херсонська область), Херсон.

Протягом доби 27 травня Повітряні сили України завдали 4 авіаудари по зосередженню військ і військової техніки противника, а також 3 авіаудари по зенітно-ракетним системам. Українські захисники протягом доби 27 травня перехопили 3 ворожі БПЛА різних типів.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!