Восени у Львові запрацює URBAN-бібліотека. Візуалізація

3431 0
У бібліотеці №8, що на вулиці Устияновича, завершують роботи. Оновлений громадський простір планують відкрити для львів’ян у жовтні-листопаді.
візуалізація: zaxid.net

візуалізація: zaxid.net

Цього року бюджетом міста на ремонтні роботи в бібліотеках передбачено 2 млн 522 тис. грн. Як інформує прес-служба ЛМР, вже виконано комплекс робіт у бібліотеці № 8 (URBAN-бібліотека), бібліотеках-філіях № 17 (проект Іннотека), № 18 (Сенсотека).

Читайте також: Як змінять громадські простори Львова. Плани урбаністів на 2017-й рік

Відкриття URBAN-бібліотеки на вулиці Устияновича, 4 анонсують на жовтень-листопад 2017-го року. Окрім книгосховища та книжок, тут буде простір, де проводитимуться зустрічі та заходи.

«URBAN-бібліотека – це певна громада, яка базується в бібліотеці, метою якої є спілкування не так з бібліотекарями та книжками, а з людьми та спільнотами. Ідея є новою не лише для Львова, а й для інших міст. У планах є вже заходи, які будуть проводити після відкриття бібліотеки», – зазначила Наталія Бунда, директор департаменту розвитку ЛМР.

Довідка. Проект URBAN-бібліотеки розпочато у 2015 р. Велику роль у виборі бібліотеки під його реалізацію зіграла її локація: місце між двома університетами (ЛНУ ім. І. Франка та НУ «Львівська політехніка»).

URBAN-бібліотека – це спільна ініціатива управління культури ЛМР, Інституту міста та ЦБС для дорослих Львова, яка стала відповіддю на соціальний запит. Грант в рамках програми «Громади в дії» дозволив ввести в дію сайт URBAN-бібліотеки:  www.urbanoteka.lviv.ua. Гостями бібліотеки стали урбаністи Бельгії, Австрії, Німеччини, Нідерландів, Туреччини, Кореї, Мексики, Фінляндії, Польщі, Словаччини.

З бюджету міста було виділено 800 тис. грн, у бібліотеці було проведено капітальний ремонт: оновлено системи опалення та електропостачання, побілено стіни, створено графітне покриття у коридорі, на якому кожен охочий зможе залишити свій відгук чи пропозицію.

Читайте також: У центрі Львова відкрили для огляду автентичне підземелля храму. Фото

У 2016-му році виготовлено проектно-кошторисну документацію, проведено роботи з капремонту системи опалення, вентиляції, системи електропостачання, частково ремонт всередині приміщень. Вартість робіт – 492 774,8 грн.

У 2017-му році завершено ремонт всередині приміщень. Заплановано до кінця року провести реставрацію вікон та дверей. Бюджетні призначення на 2017 рік – 600 тис. грн, з яких освоєно 161 440,67 грн. Виконавець робіт ТзОВ «Західбудком». Проектувальник НВФ «Рутенія».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!