Політична реклама

Впровадження безвізового режиму з ЄС може затягнутися

1320 0
Безвізовий режим з ЄС можливий не швидше як через півроку. Про це у Львові заявила Ірина Сушко, Керівник громадської ініціативи "Європа без бар'єрів".

Для безвізового режиму Україні потрібно пройти два етапи, повідомляє Експрес. "Наша держава підписала з ЄС план дій щодо лібералізації візового режиму. Він передбачає внесення 50 змін до законодавства. Лише після цього Україна зможе перейти до другого етапу-- реалізації змін на практиці", - сказала Ірина Сушко.

Серед основних змін, яких потрібно внести - впровадження біометричних паспортів, боротьба з корупцією та посилення роботи прикордонної служби.

Керівник громадської ініціативи вважає, що для втілення цього потрібно впливати на владу. Саме від цього буде залежати термін впровадження безвізового режиму.

Водночас Росії вкрай невигідно, аби українці їздили без віз до ЄС, тому ця держава буде усіма можливими способами призупиняти цей процес. Відтак, впровадження безвізового режиму може розтягнутися на роки.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!