Врятувати Океана. У Львові волонтери викупили коня, якого хотіли здати на забій

4031 0
Він народився на львівському іподромі, але опинився у приватній власності на селі.
Фото: Галина Кондратенко

Фото: Галина Кондратенко

Львівські волонтери за допомогою небайдужих людей врятували молодого коня Океана, якого вже віддали на забій. Про це Тvoemisto.tv розповіла волонтерка Галина Кондратенко.

За її словами, Океану – коню англійської чистокровної породи – лише 9 років. Він народився на львівському іподромі, але опинився у приватній власності на селі. Господарі з твариною не справилися і здали на бійню – на м’ясо. Щойно волонтерам стало про це відомо, вони вирішили його викупити.

«Нам передзвонили зі самої бійні та сказали, що є хороший кінь. Звісно, вирішили його викупити. Але грошей у нас на те не було, то ж взяли у борг. Якщо найближчим часом кошти віддати не зможемо, коня у нас можуть забрати», – каже Галина Кондратенко.

Борг за Океана не такий уже великий – трохи більше 5 тис. грн, проте чимала сума також йде на його утримання. На львівському іподромі, де зараз перебуває кінь, ним опікуються, доглядають, харчують. На усе це щомісяця, за словами співрозмовниці, йде приблизно ще 5 тис. грн.

Волонтери просять усіх не бути байдужими до ситуації, що склалася і щоб назбирати кошти пропонують низку послуг.

«Ми не думали, що буде така ситуація. В Океана мав бути орендар, але в останній момент він відмовився. Відмовлятися від коня ми не будемо, тому намагаємося шукати різні варіанти допомоги. Не хочемо стояти з простягнутою рукою і просити просто так. Навпаки, пропонуємо людям приходити до нас на заняття, просто покататися чи зробити фотосесію. А за виручені кошти зможемо оплатити борг», – каже Галина Кондратенко.

За її словами, коні, як і дельфіни, не лише розслабляють, додають настрою, а й лікують.

«Займатися верховою їздою дуже корисно практично усім – починаючи від дітей і закінчуючи дорослими. Особливу користь такі прогулянки та спілкування принесуть тим, у кого проблеми з хребтом, легеневі хвороби, неврози», – додала волонтерка.

З усіма питаннями щодо допомоги Океану можна звертатися за номером телефону: 098 490 95 13.

Оновлено. Кошти на Океана уже зібрали

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!