Чи готові заклади профтехосвіти Львівщини до відключень світла

768 0
Всі заклади професійно-технічної освіти отримали генератори.
Професійне училище №19 в Дрогобичі/ Фото з відкритих джерел

Професійне училище №19 в Дрогобичі/ Фото з відкритих джерел

У Львівській області 31 заклад професійно-технічної освіти отримав генератори потужністю 7 кВт, а ще чотири заклади дістали енергетичні машини потужністю до 50 кВт. Як повідомили у Департаменті освіти і науки Львівської ОДА, усі 49 закладів мережі  забезпечені альтернативними джерелами електроенергії.

Нові генератори придбали завдяки співпраці німецьким агентством розвитку «Німецьке товариство міжнародного співробітництва (нім. Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH). В Україні GIZ діє за дорученням Федерального уряду Німеччини. Відповідну угоду з агентством уклав департамент освіти і науки Львівської ОВА.

Читайте також: Садовий заявив, що світла у Львові може не бути до двох місяців

«Кожен заклад профтехосвіти мав змогу обрати те, що йому було потрібно. Попередньо ми проговорили актуальні потреби з усіма адміністраціями. Річ у тому, що деякі училища та ліцеї на той час вже мали генератори, декому потрібні були додаткові установки, бо бракувало наявної потужності. Ми це все взяли до уваги і склали остаточне замовлення. Відтак, GIZ придбав генератори і доправив їх до замовників», – каже керівник відділу інновацій, професійної, фахової передвищої та вищої освіти Іван Пикус.

Додамо, що мережа професійної освіти Львівської області нині становить 50 закладів, у тому числі один приватний. У них навчається близько 22 тис. учнів.

Нагадаємо, як раніше повідомили Tvoemisto.tv в «Львівобленерго», є вірогідність, що цієї зими будуть діяти графіки відключень, але зі змінами. Вимкнення зроблять менш тривалими. Зокрема, до аварійних відключень тепер залучать суттєво більше споживачів, а також відділять живлення побутових споживачів від критичної інфраструктури, де це можливо. Детальніше про підготовку до зими енергетиків, читайте тут. 

Юлія Кметик

Фото: Львівська ОВА

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!