Вулицями Львова курсуватимуть унікальні чеські трамваї і тролейбуси

4274 0
Відучора, 6 липня, дорогами Львова курсують капітально відремонтовані трамвай і тролейбус, яким уже понад 40 років. Про це інформують у прес-службі міськради.
фото: facebook Львівелектротранс/  Володимир Караїм

фото: facebook Львівелектротранс/ Володимир Караїм

Зокрема, як розповідає в.о. начальника трамвайного депо ЛКП «Львівелектротранс» Андрій Калник, трамвай був виготовлений у Чехії ще 1984 року, а тролейбус – 1988 року.

«Трамвай «Tatra KT4SU» № 1053 виготовлений у Чехії на заводі «ЧКД-Прага. Іще наприкінці 2000-х років цей трамвай був відсторонений від експлуатації і довгий час простоював у трамвайному депо на Підзамче. Оскільки невдовзі відкриється трамвайна лінія на Сихів, нашому підприємству потрібно збільшувати кількість трамваїв, які виходять на лінію. І це мають бути не лише сучасні нові трамваї від концерну «Електрон», але й оновлені трамваї чеського виробництва», -  розповів Андрій Калник.

Зазначимо, що ремонт трамваю становив 500 тис. гривень. У ньому було використано сучасну технологію оздоблення кузова вагона із використанням полімерних матеріалів. Уперше під час ремонту вагон отримав затемнені панорамні вікна, а для зменшення навантаження на низьковольтну мережу, в салоні облаштували світлодіодне освітлення. Працівники трамвайного депо відновили кузов вагона, капітально відремонтували візки, замінили підлогу в салоні, відновили крісла пасажирів. Також трамвайний вагон отримав кондиціонер кабіни водія та електронні цифрові маршрутовказівники.

Такий трамвай курсує за маршрутом №6.

Щодо тролейбуса «Skoda 14Tr» № 512, то він був виготовлений у 1988 року також у Чехії. Під час ремонту провели ремонт кузова і всіх систем  тролейбуса. У ньому  встановили вклеєні затемнені панорамні вікна, оновили салон тролейбуса, встановили зручні крісла для пасажирів. Завдяки оздобленню сучасними полімерними матеріалами, кузов тролейбуса став стійким до корозії і не потребуватиме фарбування. Загалом у капітально-відновлювальний ремонт тролейбуса вклади 47 8015 грн., але тут повинні ще встановити електронний маршрутовказівник.

Тролейбус курсує на маршруті №13.

Опублікувала Мар'яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!