Вулицю Пекарську Львові планують відкрити для проїзду з 1 вересня

1910 0
Вартість реконструкції вулиці становить 109,4 млн грн.
фото романа балука

фото романа балука

Із 1 вересня вулицю Пекарську планують відкрити для проїзду транспорту. Ремонт зараз зосередили на відрізку від вул. Шимзерів до вул. Тершаковців. Реконструкцію проводить підрядна організація ТзОВ «Вельт-Капітал» за 109 мільйонів гривень.

Читайте також: У Львові хочуть зберегти історичну забудову на Професорській колонії, яку продає Укрзалізниця

«Усі комунікації ми замінили, на 90% уже зроблені тротуари та парковки, встановлена основа для мощення дороги, облаштовані велосмуги. На вул. Шимзерів проводимо роботи з облаштування вуличного освітлення, мощення тротуарів і дорожнього полотна. Найважчим на вул. Пекарській була заміна каналізації і водопроводу», – розповів керівник реалізації проєкту по вул. Пекарській від ТзОВ «Вельт-Капітал» Михайло Василишин.

Директор ЛКП «Інститут просторового розвитку» Олег Шмід каже, що на вул. Пекарській зреалізували багато проєктних рішень за принципом «вулиці для всіх». Так, на вул. Пекарській є місце для пішоходів, велосипедистів, припаркованих і авто, які рухаються по транзиту.

Біля медичного університету будуть облаштовані відпочинкові зони, де люди зможуть посидіти на лавочках, там також облаштують питний фонтан.

Велодоріжка на вул. Пекарській стане частиною загальної веломережі міста, завдяки якій поєднають велосипедним рухом мікрорайон «Майорівка» з центром міста.

Завершити роботи і відкрити вул. Пекарську для проїзду планують з 1 вересня. Натомість вул. Шимзерів відкриють дещо пізніше, попередньо до кінця жовтня.Також тут до кінця тижня мають прибрати низку МАФів, які стоять на хіднику.

Фото Романа Балука

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!