В'язнична реформа: у Мін'юсті анонсували камери підвищеного комфорту у СІЗО

1976 0
Таким чином зароблятимуть гроші на покращення інфраструктури.
Фото: tsn.ua

Фото: tsn.ua

Міністр юстиції Денис Малюська повідомив, що вже наступного тижня у середу Кабінет міністрів розгляне постанову про платні камери підвищеного комфорту у СІЗО.

«Ми переходимо до активної фази вязничної реформи і будемо рухатись у трьох основних напрямках: це інфраструктура, кадри і законодавство. Грошей на інфраструктуру в бюджеті немає, а це дорого. Відповідно, ми будемо залучати кошти з альтернативних джерел. Перше таке джерело – ми зробимо платні камери підвищеного комфорту у СІЗО», – сказав Денис Малюська.

Читайте також: Депутата облради і головного тюремника Львівщини затримали на хабарі в останній день роботи на посаді

За його словами, у силу різних обставин у багатьох СІЗО є кращі і гірші камери, і ходять чутки про те, що потрапити у кращі можна за хабар.

«Ми це толерувати не хочемо, відповідно ми зробимо так, щоб ці кошти офіційно відправлялись у спеціальний фонд, за рахунок якого ми зможемо поліпшувати якість і умови безкоштовних камер. Сподіваюсь, що відповідну постанову КМУ прийме вже у середу», – каже Денис Малюська.

Другим джерелом фінансування інфраструктурних проєктів, за словами міністра юстиції, будуть старі будівлі СІЗО у центральних частинах міст.

«Ми почнемо міняти наші старі будівлі СІЗО, розташовані в центральних частинах міст, на нові будівлі, розташовані на околицях. Першим таким проєктом стане СІЗО і кілька інших наших установ у Львові. Цей проєкт ми плануємо розпочати у кінці травня – на початку червня», – каже урядовець.

Читайте також: 40 потерпілих та Бог. Як у львівському суді шість років розглядають одну справу

Нагадаємо, проєкт будівництва нового СІЗО у Львові за рахунок коштів інвестора обговорюється вже не перший рік.

Також Денис Малюська сказав, що в Україні є багато «заморожених в'язниць» і їх продаватимуть, а кошти використовуватимуть для капітального будівництва. Для цього міністерство звернулось до парламенту про внесення змін до бюджетного кодексу України.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!