Вибори у США: демократи зберегли контроль над Сенатом

906 0
Байден, коментуючи результати, висловив оптимізм.
Президент США Джо Байден

Президент США Джо Байден

Демократична партія США зберегла контроль над Сенатом у результаті проміжних виборів, отримавши 50 місць у верхній палаті Конгресу. Про це повідомляє канал CNN, передає Liga.net.

За результатами голосування, демократи перемагають на виборах у Сенаті у штатах Невада та Арізона. Президент США Джо Байден відреагував на успіх на виборах, заявивши, що партія зосереджена на другому турі виборів у Джорджії.

«Ми почуваємося добре, і я знаю, що я зухвалий оптиміст, але я не здивований явкою. Я неймовірно задоволений явкою», – сказав він.

Читайте також: ЗСУ звільнили вже понад 60 населених пунктів Херсонщини, – Зеленський

Байден зазначив, що явка – це «відображення якості кандидатів, які балотуються за однією програмою... І тому я почуваюся добре і з нетерпінням чекаю на кілька років. Мені буде набагато краще з 51 сенатором-демократом», – резюмував він.

Нагадаємо, 8 листопада у США був основний день голосування на виборах до Конгресу. Американці повністю переобирали Палату представників, а також 35 зі 100 членів Сенату. Перед тим під час візиту до Києва радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван запевнив, що США забезпечать фінансову допомогу та зброю для України незалежно від результатів виборів. 

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!