На правах реклами

Лижні куртки і штани. Як вибрати і де купити

706 0
Зимовий відпочинок не надто різноманітний. Серед існуючих варіантів українці найчастіше вибирають лижі. Збираючись на гірськолижний курорт, слід завчасно потурбуватися про правильний одяг. Щоб підкорення снігових трас стало яскравою та захопливою пригодою потрібен відповідний одяг: лижні куртки та штани які забезпечать захист на схилі, комфорт, безпеку та задоволення від катання.

Виробники гірськолижного екіпірування пропонують безліч варіантів для будь-якого виду відпочинку. Знайти все, що потрібно для зимових активностей пропонуємо на https://answear.ua/m/jack-wolfskin. Варто пам’ятати, що міські пуховики зовсім не підходять для активних спусків на лижах чи сноуборді.

Для таких цілей вибирають спеціально розроблені варіанти. Одяг лижників і сноубордистів відрізняється кроєм і зовнішніми матеріалами. Першим потрібні напівобтислі фасони, другим – вільні куртки та широкі штани для трюків.

Як вибрати гірськолижну куртку

Куртки – найголовніший елемент лижного спорядження, тому при виборі варто орієнтуватися на вид катання. Підібрати якісний одяг для активного зимового відпочинку можна на сторінці https://answear.ua/m/the-north-face/vona/odyag/kurtky.

Основні види гірськолижних курток:

  • Утеплені – призначені для катання в дуже холодних умовах. Мають захист від продування, намокання, гарно зберігають тепло.
  • Неутеплені – це куртки типу Hard Shell та Soft Shell. Дуже легкі, компактні в згорнутому вигляді. Виготовляються з дихаючого матеріалу, яких максимально захищає від вітру, дощу, не зігріває. Технологічні лижні куртки – для професійних лижників та сноубордистів з максимальними показниками паропроникності та захисту від вологи, вітру.
  • Гірськолижні софтшел – гарний вибір для весняного катання. Не продувається, не промокає в невеликий дощ, флісова підкладка зберігає тепло тіла.
  • Гірськолижні куртки 3-в-1 – універсальний практичний варіант підходить для міста і гірського відпочинку.Які штани підходять для катання на гірських лижах

Готуючи екіпірування для активного зимового відпочинку, не слід нехтувати вибором штанів. Адже саме на них приходиться найбільше навантаження під час крутих гірських спусків, трюків скейтбордистів та особливо при падіннях. Тому найважливішим фактором стає матеріал.

Найкраще віддавати перевагу мембранній тканині, яка забезпечує паровідведення та захист від зовнішньої вологи. В таких виробах навіть під час дуже активного руху людина не перегрівається, а надлишок поту відводиться назовні. Професіонали рекомендують вибирати моделі з високою посадкою та мінімальним утепленням. Адже в горах, крім сильного морозу та вітру, часто пригріває сонечко, і гарно утеплені штани стануть дошкуляти перегрівом.

Щоб лижний костюм не сковував рухи потрібно правильно вибрати розмір, враховуючи свій зріст та повноту. По довжині краще додати 4-5 см, щоб прикрити верх черевиків. По талії та стегнах теж потрібно додати кілька сантиметрів на термобілизну.

На що додатково звернути увагу

Коли всі основні параметри вибрані, слід уважно придивитись до таких особливостей, як:

  • проклеєні шви;
  • блискавки мають бути водозахисними;
  • наявність вентиляційних клапанів;
  • снігозахисна спідниця на куртці з можливістю фіксації до штанів для захисту при падіннях;
  • посилюючи накладки в критичних місцях;
  • капюшон та високий комір.

 

Це допоможе створити максимальний комфорт і отримати задоволення від лижних трас.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!