«Видавництво Старого Лева» перевидасть книгу вбитого окупантами письменника

1019 0
Увесь прибуток від продажу книг передадуть родині військового.
Фото умовне

Фото умовне

Львівське «Видавництво Старого Лева» перевидасть книгу вбитого окупантами письменника Володимира Вакуленка. Увесь прибуток від її продажу передадуть родині захисника та сину Віталіку.

Джерело: «Видавництво Старого Лева»

Про перевидання збірки Володимира Вакуленка видавництво повідомило 29 листопада.

«Ми хочемо хоч у такий спосіб підтримати родину Вакуленків і перш за все Віталіка, в якого не залишилося тата, який любив його понад усе, але залишаться татові вірші, присвячені йому», – зазначила головна редакторка видавництва Мар’яна Савка.

Зазначимо, у нього залишились літні батьки та син з розладом аутичного спектру, яким він опікувався.

«Він був єдиним сином у своїх батьків. Сам мав двох синів. Молодший син, 14-річний Віталій, має діагноз РАС, жив з батьком, тепер – з бабусею і дідусем. Його документи втрачені (ймовірно, тоді, коли їх з Володєю схопили росіяни), і всі ці місяці він не отримував допомоги від держави. Одне слово, мусимо допомогти», – написала режисерка Ірина Цілик.

Пожертвувати кошти можна на картку мами Володимира Олени Ігнатенко: 5167 8032 1361 5029 (Ощадбанк)

Нагадаємо, Володимир Вакуленко зник в селі Капитолівка, що поблизу Ізюма, у березні 2022. Батьки письменника понад пів року шукали свого єдиного сина. Згодом стало відомо, що російські окупанти викрали його. Мама Володимира Олена дізналася, де живуть викрадачі й ходила до росіян з проханням відпустити сина. Згодом до неї надходила інформація, що Володимира нібито вивезли з України. Однак розслідувачі Суспільного знайшли фото тіла під номером 319, зроблене перед похованням. На ньому — прострелені документи Володимира Вакуленка. Також — татуювання на руці, схоже на те, що мав письменник. Дані про загибель письменника підтвердила ДНК-експертиза.

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!