У Львові затримується виготовлення взірця нового електробуса

5661 0
Близько 600 тисяч євро потрібно концерну «Екопастранс» для запуску взірцевого варіанту. Йдеться про кошти і на розробку, і на виготовлення експериментального взірця.
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

Через локдаун, який був у Львові, відбулося кінцеве падіння виручки і приватне підприємство «Екопастранс» не змогло сповна профінансувати виготовлення взірця нового електробуса. У найближчі місяці планують його отримати. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив керівник концерну «Екопастранс» Ігор Самардак.

Читайте також: Тендер на закупівлю електробусів для Львова не відбувся

«Затягнулося питання з фінансуванням і закупівлею основних компонентів. Нині виручка повернулася. Не хочу забігати наперед, але плануємо мати цей взірець у найближчі місяці. Проєктування вже завершено, контракти  визначені і укладені, маємо оплатити перші компоненти для першого електробуса», – каже він.

Близько 600 тисяч євро потрібно концерну «Екопастранс» для запуску взірцевого варіанту. Йдеться про кошти і на розробку, і на виготовлення експериментального взірця. Після цього можна буде точно говорити про ціну готового продукту. Розраховують, що він коштуватиме до 200 тисяч євро.

«Нині ми на 50% профінансували проєкт. Після того, як взірець з’явиться, він виїде на вулиці Львова, і місяць-два буде випробовуватися, а потім відбудеться серійне виробництво», – додає Ігор Самардак.

Читайте також: У Львові закуплять 250 електробусів. Коли на них можна буде їздити

Нагадаємо, що 10 вересня 2020 року у Львові підписали меморандум про закупівлю 250 електробусів. Їх впродовж трьох років має виготовити концерн «Електрон». Меморандум підписали міськрада, ЛКП «Львівелектротранс», ПрАТ «Концерн-Електрон» та концерн приватних перевізників «Екопастранс», він передбачає, що впродовж наступних трьох років 200 електробусів закуплять приватні перевізники, а 50 – місто. ЛКП«Львівелектротранс» не знайшов постачальника 50-ти електробусів. Тендер на закупівлю транспорту, який оголосило підприємство напередодні виборів голови Львівської ОТГ, торік у жовтні, не відбувся, бо на нього не подалося достатньо учасників.

Спочатку планувати, що взірець електробуса, який «Електрон» виготовляє на замовлення концерну приватних перевізників «Екопастранс», зявиться у квітні цього року, а в жовтні планували приступити до виготовлення партії. Також напередодні виборів 2020 року в ефірі Tvoemisto.tv міський голова Андрій Садовий сказав, що перший електробус нового зразка у Львові має з’явитись уже у травні. Кожного наступного місяця «Електрон» обіцяє виготовляти ще по 18, і так допоки не виготовить для Львова 250 електробусів.

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!