Виконком ЛМР погодив передачу повноважень з вивозу відходів Львівській ОДА

1790 0
Проект рішення «Про врегулювання ситуації з вивезенням твердих побутових відходів з території міста Львова» завтра розгляне сесія міської ради.
фото: abc.net.au

фото: abc.net.au

Виконавчий комітет ЛМР схвалив проект рішення щодо передачі повноважень з вивозу та захоронення ТПВ від міської влади Львівській ОДА, інформує прес-служба Львівської міської ради.

Крім того, виконком погодив Спільну комплексну програму вивезення та захоронення ТПВ з території міста Львова на 2017-2019 роки та звернення до Львівської обласної державної адміністрації та Львівської обласної ради з пропозицією затвердити спільну комплексну програму вивезення та захоронення ТПВ з території міста Львова на 2017-2019 роки.

Читайте також: Ініціативу Zero Waste можуть зробити стратегією поводження з відходами у Львові

За словами міського голови Львова Андрія Садового, «ситуація в місті з точки зору існуючих компаній не поміняється».

«Ті самі компанії, які працюють, і далі будуть працювати. Те, що область буде мати певні зобов’язання, я вважаю, що це є добре,» — сказав Андрій Садовий.

Читайте також: Садовий погодився віддати вивезення сміття Синютці

Як повідомлялося, минулого тижня голова Львівської ОДА Олег Синютка після двох звернень міської комісії з питань НС про запровадження у Львові надзвичайної екологічної ситуації, запропонував міській владі передати повноваження з вивозу та захоронення відходів Львівській ОДА. Також у пропозиції йшлося про передачу в тимчасове управління комунального оператора з вивезення відходів – «Львівспецкомунтрас». Андрій Садовий наступного дня пристав на таку пропозицію, хоч і назвав її «ультиматумом президентського намісника».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!