Виконком ЛМР знову скасував містобудівні умови для 5-поверхівки на Горбачевського

2367 0
Скасовані виконкомом містобудівні умови відновили через суд.
Фото: zik.ua

Фото: zik.ua

Виконком ЛМР удруге скасував рішення департаменту містобудування про затвердження містобудівних умов та обмежень Національної Академії Наук України на будівництво 5-поверхівки на вул. Горбачевського, 19. Відповідне рішення прийняли сьогодні, 14 лютого.

Читайте також: На Горбачевського замість скандальної забудови хочуть облаштувати сквер

Містобудівні умови для цього будівництва вже скасовували торік, утім Карпатське відділення інституту геофізики імені Субботіна НАН України через суд відновило їх, а Верховний суд відмовив міській раді у касації.

На виконкомі запропонували внести зміни до детального плану цієї території й занести земельну ділянку до зони парків та скверів. Утім за це мають проголосувати депутати.

Читайте також: Суд не відновив забудовнику «Львівської мрії» містобудівні умови та обмеження

Нагадаємо, земельна ділянка площею 0,39 га належить Національній академії наук і є у користуванні Карпатського відділення інституту геофізики імені Суботіна. Інститут, своєю чергою, отримав містобудівні умови та обмеження на будівництво поруч із віллою 20-х років 5-поверхового житлового будинку ще у 2015 році. Частина квартир у ньому мала б дістатись науковцям.

Раніше містобудівні умови та обмеження на цю ділянку вже скасовували, проте Інститут відновив їх через суд. Коли на ділянці вирубали дерева, мешканці навколишніх будинків почали протестувати.

Вікторія Ейсмунт

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!