Виконком погодив участь Першого ТМО в аукціоні за готель «Власта»

1440 0
Це рішення мають розглянути також на сесії ЛМР.
ФОТО: IURII GULIANYTSKYI

ФОТО: IURII GULIANYTSKYI

Виконавчий комітет Львівської міськради 20 січня визнав доцільним участь Першого територіального медичного об’єднання в аукціоні з продажу готелю «Власта», що на вулиці Клепарівській, від імені ЛМР. 

Цим рішенням Першому ТМО доручили сплатити реєстраційний внесок для участі в аукціоні у розмірі 1340 грн та гарантійний внесок у розмірі 1 398 719 грн за рахунок власних коштів підприємства.

Зазначимо, що це рішення в подальшому мають розглянути також на сесії ЛМР. 

Читайте також: Готель «Власта» у Львові виставили на продаж за 7 млн грн

Нагадаємо, що фонд державного майна виставив на продаж готель «Власта», що на вулиці Клепарівській у Львові. Стартова ціна лоту становить майже 7 мільйонів гривень. Йдеться про 12-поверхову будівлю готелю, загальною площею 8174,7 квадратних метрів. Розташований готель на відстані 1,7 км від центру міста. Іще влітку два роки тому низку готелів в Україні, зокрема і львівський – «Власта», передали з власності Міністерства оборони Фонду державного майна для приватизації.

Згодом стало відомо, що Перше медичне об'єднання Львова планує придбати готель. Про це повідомив генеральних директор Першого ТМО Олег Самчук. За його словами, станом на сьогодні у Львові перебувають сотні пацієнтів із інших областей, які потребують житла на час лікування. Розмістити цих людей у лікарні наразі немає можливості через велику кількість критичних пацієнтів, які потребують негайного порятунку. 

Перше ТМО разом із Львівською міською радою готові викупити приміщення за стартовою ціною – 7 мільйонів гривень, та виплатити всі борги підприємства, що складають ще 8 мільйонів гривень. Зокрема, планують відремонтувати його та тимчасово поселяти тут пацієнтів, що потребують довготривалого лікування. 

Для довідки

«Власта» – двозірковий готель у Львові, (повна назва – Державне підприємство Міністерства оборони України Готель «Власта»), розташований в кілометрі від історичної частини міста, перед стадіоном СКА, за адресою: вул. Клепарівська, 30. 12-поверхову будівлю готелю «Власта» спорудили в 1976 році (архітектори Олександр Гукович та Алла Сімбірцева). На початку 1990-х готель перейменували (колишня назва «Росія»).  Готель у будівлі займає 9 поверхів і має 157 номерів на 289 місць.

Софія Шавранська

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!