#Вимагаю_медреформу. Львів’яни діляться негативним досвідом лікування

2580 0
Tvoemisto.tv зібрало кілька історій з хештегом #вимагаю_медреформу, якими львів’яни ділилися у соцмережах.
зображення: Facebook

зображення: Facebook

У соціальній мережі запустили флешмоб #вимагаю_медреформу. Люди з усієї України діляться своїми історіями про сумний досвід лікування в  лікарнях.

«Треба нагадати депутатам про реалії української медицини. Долучайтеся! Медреформа зараз – це питання нашої з вами безпеки. До кінця сесії депутати мають ухвалити урядові законопроекти та запустити медреформу», – закликала на своїй Facebook-сторінці в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

Читайте також: Як одужує львівський «Охматдит»: проблеми, перемоги, перспективи

Читайте також: «У Києві люблять львівських пацієнтів: щойно переступили поріг, а вже шукають, кому заплатити

Нагадаємо, Верховна Рада включила урядові законопроекти №6327 та №6329 до порядку денного! Парламент нарешті розпочне розгляд реформи охорони здоров’я в Україні.

6-го червня депутати Верховної Ради України проголосували за включення до порядку денного поточної сесії пацієнтських законопроектів, які запустять медичну реформу в Україні. У четвер, 8-го червня, має відбутися розгляд в першому читанні.

Проект закону №6327 Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг пропонує змінити підхід, за яким бюджетні кошти витрачаються не на фінансування медичних послуг та лікарських засобів конкретним особам у разі хвороби, а на підтримку існування наявної мережі закладів охорони здоров’я, незалежно від кількості та якості фактично наданих ними пацієнтам послуг.

Короткий опис реформи: https://goo.gl/k0xnoZ

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!