Київ

Випускники КПІ створили стартап та залучили €1 млн інвестицій

1058 0
Основний продукт Finmap – хмарний сервіс та програма для iOS, які допомагають власникам бізнесу зручно відстежувати фінанси компанії, а також особисті фінанси підприємця.
Фото: пресслужба КПІ

Фото: пресслужба КПІ

Стартап Finmap — онлайн-сервіс обліку грошей для малого та середнього бізнесу — залучив €1 млн від інвестора єдинорогів Uber і Stripe.

Finmap заснували випускник Київської політехніки Олександр Соловей та Іван Каунов 2019 року, на початку 2021 року до команди приєднався Дмитро Дубілет, співзасновник Monobank.

Навчаючись у КПІ, Олександр отримав два дипломи, оскільки за програмою подвійного дипломування поїхав до Франції, де працював в оптичній лабораторії, займався дослідженнями. За словами підприємця, він здобув найкращу освіту, яку в принципі міг здобути.

Читайте також: UNITED24 створили сайт для «прогулянок» містами, які постраждали від російських атак

Перші інвестиції у розмірі $50 тисяч Finmap залучив у 2020 році у вигляді державного гранту, отриманого від Українського фонду стартапів за результатами успішного виступу на четвертому Pitch Day. У 2020 і 2021 роках також вдалося залучити два раунди інвестицій від європейських та янгольських інвесторів.

У Finmap додають, що нині команда стартапу працює повністю віддалено та налічує 59 спеціалістів, із яких понад 80% фахівців продовжують перебувати на території України.
 
Загалом, у компанії кажуть, що фінансування спрямують на маркетинг і локалізацію сервісу в Польщі й Туреччині, на посилення присутності в англомовних та іспаномовних країнах, а також на розширення команди.
 
 
Додамо, що основний продукт Finmap – хмарна платформа та Telegram-бот для малого й середнього бізнесу, які допомагають вести фінансовий облік. Серед клієнтів – інтернет-магазин одягу Love&Live та бутік-готель Bursa Hotel. Сервіс синхронізується з рахунками компанії через програмний інтерфейс (API), дає змогу налаштувати графік платежів і аналізувати фінансові показники. Finmap доступний за підпискою, ціни стартують від $14 на місяць. До платформи підключено понад 2000 банків і платіжних сервісів на кшталт PayPal, Wise, Revolut та Fondy. Восени 2021 року стартап підключив функцію обліку платежів у Bitcoin, Ethereum та ще трьох десятках криптовалют.
Ігор Ющенко

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!