«Алісу» у постановці львівського театру визнали найкращою виставою для дітей в Україні

1851 0
Прем'єра вистави, режисером якої є Ірина Ципіна, відбулася у лютому 2019 року.
Фото: Перший театр

Фото: Перший театр

Вистава «Аліса» у постановці Першого академічного українського театру для дітей та юнацтва (Перший театр) перемогла у Всеукраїнському театральному фестивалі-премії «ГРА»-2020 у номінації «Найкраща вистава для дітей».

Читайте також: Перший. Як у Львові змінився найстаріший дитячий театр в Україні

Ескіз цієї вистави переміг у конкурсі Taking the Stage 2018 від Британської Ради. Після цього її втілили на сцені Першого театру.

«Аліса» Ірини Ципіної демонструє незвичне бачення історії Льюїса Керрола «Аліса в Дивокраї». 

«Ця національна премія – це своєрідний театральний український «Оскар», коли журі проводить огляд прем'єр минулого року. Тому для нашої команди, театру, і для мене особисто ця перемога є дуже важливою», – розповіла у коментарі Тvoemisto.tv Ірина Ципіна.

Ірина Ципіна каже, що особливістю вистави є театр тіней. Також цікаво, що всі десять ролей у виставі виконують жінки.

Головне завдання Аліси, розповідає Ірина Ципіна, – знайти себе справжню серед химерного світу. Тому темою вистави є самоідентифікація, пошук свого «я».

Читайте також: У закинутому костелі у Демні пройшла вистава Першого театру

Зазначимо, що Всеукраїнський театральний фестиваль-премія «ГРА» проводять на конкурсній основі один раз на рік за підсумками минулого календарного року. Цьогоріч театри представляли прем’єри, що вийшли у період з 1 січня по 31 грудня 2019 року. 

Лауреатів премії визначали у шести загальних номінаціях: За найкращу драматичну виставу; За найкращу виставу для дітей; За найкращу музичну виставу у жанрі опери/оперети/мюзиклу; За найкращу хореографічну/балетну/пластичну виставу; За найкращу камерну виставу (до 150 глядачів); За найкращу пошуково-експериментальну виставу (на перетині театральних/мистецьких жанрів).

Христина Гоголь

Фото з Фестивалю-Премії ГРА

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!